Scannen via de browser

Met een laptop aan de deur tickets scannen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Tickets scannen werkt het makkelijkst met telefoon met de Stager app of een scan device. In sommige gevallen wil je ook tickets verkopen en de gastenlijst beheren via een laptop. Je kan dan net zo goed ook de tickets daarmee scannen.

Barcode scanner

Een barcode scanner leest de streepjescodes op de tickets uit. Vaak kunnen deze apparaten geen QR-codes uitlezen. Je plugt deze in de computer via USB. In de Backstage ga je vervolgens naar Ticketing - Door sales en kiest bovenin de grijze balk voor 'Scan tickets'. Via deze route kom je in hetzelfde scherm, maar wissel je niet zo snel naar Door Sales: Ticketing - Ticket Scanner.

Kies in dit scherm het event waarvoor je wilt gaan scannen. De barcode scanner wordt door de computer gezien als een extra toetsenboord. Dus i.p.v. zelf de hele barcode uit te typen, doet de scanner dat razendsnel voor jou. Selecteer met de muis het veld 'Ticket code' en begin met scannen.

NOTE: Bovenstaande geldt ook voor Bluetooth scanners. Deze zijn dan draadloos verbonden met de computer.

Handmatig inchecken

Het is technisch mogelijk om zonder scanner bezoekers in te checken. Je zoekt dan in het Ticket Management scherm op naam, ordernummer of ticketcode. Vink de tickets aan en kies in de gele balk onderaan voor 'Actions - Scan'. Via deze route is het ook mogelijk om tickets te ontscannen.