Batteribyte - Magnetkontakt

Så här byter du batteri i en magnetkontakt

Ernst Riesbeck avatar
Skrivet av Ernst Riesbeck
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det är viktigt att ha ett fungerande och säkert batteri i magnetkontakten. Svenska Alarm säljer driftsäkra batterier i nätbutiken och våra servicetekniker gör batteribyten till fastpris.

OBS! Serviceläge krävs för larmsystem kopplat endast mot bemannad larmcentral. Har du Larmtjänst behöver inte att larmsystemet sätts i Serviceläge.

Byt batteri i Magnetkontakten

1. Börja med att larma av systemet.

2. Lossa skruven på framsidan helt och lyft av locket på Magnetkontakten.

3. Ta ut batteriet.
    (Förbrukat batteri lämnas till återvinningsstation eller batterilåda)

4. Sätt i nytt batteri. Tänk på att sätta i batteriet åt rätt håll.

5. Sätt tillbaka locket till Magnetkontakten och skruva in skruven.

6. Sätt tillbaka locket till Magnetkontakten och skruva in skruven.

7. Kolla att kontakten blinkar när dörren öppnas och stängs.

8. Prova att larma på och testkör larmsystemet för att säkerställa optimal funktion.

Vill du få hjälp med att byta batteri?

Vår larmtekniker kan komma förbi och hjälpa dig. Klicka här för att läsa mer om batteribyte och boka en Service.

Kolla in vår instruktionsvideo för batteribyte i Magnetkontakt

Kontakta oss så hjälper vi dig

Klicka på chatten nere till höger. Skicka ett mail till info@SvenskaAlarm.se, eller ring oss på 0770-112060.