Utomhussiren

Utomhussiren skrämmer tjuven när den tjuter högt och blinkar med blixtljus. Här är tips för att felsöka och åtgärda ett sabotagelarm.

Niklas Hallden avatar
Skrivet av Niklas Hallden
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Certifierad och godkänd utomhussiren. Svenska Alarm är ett certifierat larmbolag och installerar en utomhussiren av högsta kvalité. Den trådlösa utomhussirenen är godkänd enligt SSF larmklass R av Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering (SBSC). Batteri till enheten hittar du här.

Underhåll och skötsel av Utomhussiren

En utomhussiren behöver med jämna mellanrum göras rent och batteriet ska bytas. Bokar du en Service så hjälper vår tekniker till med det.

Sabotagelarm från en utomhussiren

Snabba värmeväxlingar kan göra att sabotagelarmet (tamper) utlöses på utomhussirenen. Det beror på att materialet i väggen där den sitter monterad kan röra på sig när det sker snabba värmeväxlingar, till exempel ner mot nollan på natten och upp till 8-10 grader på förmiddagen. Det här beror på vädret och påverkar inte utomhussirenens funktion vid ett eventuellt inbrott. Därför behövs oftast ingen åtgärd göras.

Det här kan göras för att minska risken att det händer igen

1. Lossa skruven som sitter på undersidan av utomhussirenen.

Svenska Alarm utomhussiren

2. Lyft av främre kåpan till sirenen.
3. Lossa lite på skruvarna som utomhussirenen sitter monterad med i väggen.

Service utomhusssiren

4. Montera tillbaks luckan och skruva tillbaks skruven på undersidan.

Köp en Utomhussiren

Här kan du köpa en Utomhussiren direkt i vår butik. Eller boka en Service och där du kan köpa en Knappsats av tekniker och få den korrekt installerad.

Kontakta oss så hjälper vi dig

Klicka på chatten nere till höger. Skicka ett mail till info@SvenskaAlarm.se, eller ring oss på 0770-112060.