Inställningar - starttidsperioder

Här beskrivs det hur nya starttidsperioder, ändringar , samt schemaläggning av förändringar som ska ske i framtiden görs.

Henrik Ahlin avatar
Skrivet av Henrik Ahlin
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Skapa starttidsschema och Lägg till regel

1. Gå in på inställningar uppe i högra hörnet

2. Välj "Starttidsperioder" under inställningar

3. Välj Lägg till ny under Starttidsperiod

4. Nästa steg är nu att lägga till de generella förutsättningarna för perioden. Lägg upp en månad för varje starttidsperiod så finns det större flexibilitet att lägga upp återkommande regler och aktiviteter, dvs det blir en tidsbesparing i kommande steg.

• Namnge perioden och sätt datum som motsvarar tänkt period och spara.
    Förslag: börja med året och sedan vilken månad. Tex "2021: Apr". Det går det lättare att få en övergripande bild på starttidsperioderna.

• Från tid & Till tid - sätter mellan vilka tider på dygnet inom perioden som det ska finnas starttider. Tänk på solens upp- och nergång, samt att ni vill fånga in alla spelare som spelar tex:
    April, September, Oktober - 06:00 - 20:00
    Maj, Juni, Juli, Augusti - 06:00 - 21:00
    Notera att till tiden är just fram till klockslaget och innefattar inte klockslaget ni anger i "Till tid". Tex om "Till tid" är angett 19:00 med intervall på 10 min, så blir den sista starttiden kl.18,50.

• Intervall är antal minuter mellan starttiderna. (Sluttiden måste ibland justeras ifall det inte blir exakt som intervallet kräver. Felmeddelandet som kommer upp har information om vilka tider sluttiden måste vara)

• Kategori - det vanliga är att välja "Standard" när man väl först skapar en starttidsperioder. Sedan får man lägga till redigeringar kring tex blockeringar på morgonen för banarbete, eller återkommande tävlingar under perioden.

• Golf-ID - här kan du välja mellan alternativen "Valfri" eller "Krävs". Pay and play banor eller banor som ej är kopplade till SGF använder "Valfri".
    OBS: Har ni mycket gäster från Finland, Danmark eller Norge, bör ni sätta starttidsperioderna till "Valfri". För då kan de spelarna med enbart ett Sweetspot-konto även boka.

• Platser - här kan du välja hur många starttidsplatser som ska finnas i varje starttid.

• Prime Time - alternativen är "Yes" eller "No". När du skapar en ny starttidsperiod börja alltid med att sätta det till "No". Lägg sedan in "Prime Time" tider under "Redigera starttider" i efterhand.

Ändra inom starttidsintervall

När du vill redigera återkommande aktiviteter inom ett starttidsintervall gör du det under "Redigera starttider":

Här kan du till exempel lägga till en återkommande tävling eller en återkommande blockering av starttider. Du behöver bara ändra de fält du har intentioner att ändra. Tex om du vill ändra starttidstypen STANDARD till BLOCKERAD är det det enda du behöver fylla i. De värden du inte vill ändra, tar du inte med.

Schemalägg starttidsförändringar

Under "Redigera starttider" hittar du ett litet fält där du kan klicka i att du vill schemalägga en förändring i starttidsschemat, "schemalägg till". Ett exempel kan vara att du initialt har satt tider som "Medlemstider" men 5 dagar innan ska de ändras till "Standardtider", vilket då lämpligtvis kan schemaläggas.

I bilderna nedan syns det hur man schemalägger och hur den slår igenom.

Bilden ovan visar där du klickar i att du ska schemalägg förändringen. Datum och tid anger den tidpunkt där förändringen ska införas i starttidsschemat. Nur du tryckt spara, flyttas denna schemalagda förändring till sektionen "Schemalagd", se bild nedan.

När sedan tiden har passerat schemaläggningen, kommer förändringen genomföras och den hamnar då under "Logg", som är längre ner på sidan.

Redigera redan gjorda startidsförändringar:
Om du vill ändra en startidsförändring måste du göra en sk override, dvs skapa en ny redigering som överskrider den som ska tas bort.
Exempelvis är det inlagt medlemstider på måndagar kl 09.00 till 09:30 som ska ändras till standardtider. Ersätt då innehållet med en ny schemaläggning med samma innehåll så kommer tiden att ändras till standardtider.

Tillbaka till artiklar gällande "Inställningar".