Klubb- och baninställningar
Hur skapar jag en golfbilsflotta?

Här beskrivs hur du definierar upp dina golfbilar för att kunna hantera bokning av golfbilar.

Ola Zettervall avatar
Skrivet av Ola Zettervall
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Förutsättningar - Golfbilar BETA:

Detta är första versionen av Golfbilar, därav namnet BETA. Grundfunktionaliteten finns, men det finns några begränsningar.

• App-användare kan boka, betala & avboka sin bil via appen

• Reception/kansli personal kan lägga till och tabort bilar från en bokning

• Reception/kansli personal kan ta bort både spelare och golfbilar i bokningar som är markerade som betalda

• Du kommer inte kunna lägga till spelare / golfbilar i bokningar som är markerade som betalda

• En golfbil är "upptagen" i 6 timmar från starttidens start. Så en bokad bil kl 14:00, kommer först kunna bokas 14:00 igen

• Sätter du att din golfbilsflotta innehåller 10 bilar och du har 10 bokningar med golfbil, då kommer du inte kunna lägga till en golfbil ytterligare en bokning, oavsett ifall golfbilarna på morgonen har "spelat" klart.

Instruktioner:

Börja med att gå till inställningar, välj golfbilar och tryck sedan på "Skapa nytt" knappen (se de röda pilarna nedan).

De flesta golfklubbar kommer ha en golfbilsflotta, men vissa som har flera banor som ligger långt ifrån varandra, kan det vara bra att skapa en golfbilsflotta för varje fysiska plats.

När du tryckt på knappen "Skapa nytt" kommer en pop-up upp där du ska fylla i följande (se bild längre ner):

• Namn på golfbilsflotta

• Antal golfbilar i denna flotta

• Avgift för golfbil (i kr)

• Moms för avgift för golfbil

• Aktivera golfbilsflotta - så att du kan lägga till golfbilar i bokningar

• Aktivera bokning i app - om du vill att dina golfare ska kunna boka och betala golfbilen direkt i appen (denna funktionalitet är ej färdig än)

• Inkludera banor - här väljer du de banor som golfbilsflottan ska vara tillgängliga för

Avsluta med att trycka på "Skapa" knappen som finns längst ner i pop-up fönstret.

Rekommendationer:

• Då vi fortfarande arbetar på att kunna lägga till spelare och även golfbilar i en betald bokning, så kommer vi ha kvar det gamla golfbilssystemet för att kunna markera om en bokning behöver en golfbil som redan är betald.

• Tänk på hur ni vill göra - buffert av golfbilar?
    Beroende på kvalitet och som inte finns med i golfbilsflottan, t.ex. har ni 10 golfbilar totalt, ange ett lägre antal golfbilar som är uthyrda för att på så sätt ha en buffert för att hantera oförutsedda händelser, men även för att kunna hyra ut golfbilar till redan betalda bokningar.