Leveringen beheren

Bepaal de optimale route om bestellingen aan huis te leveren

Lukas Van Orshoven avatar
Geschreven door Lukas Van Orshoven
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer "Thuislevering" ingesteld staat (lees hier hoe dat moet), krijg je in het dashboard een extra menu-item "Kaart". Daar kan je een overzicht zien van de bestellingen die nog geleverd moeten per adres.

Tip

💡 Onder "Kaart" zie je een kaartje van de bestellingen en kan je een optimale route bepalen met tot 25 bestemmingen. Wil je al je adressen in één grote optimale route zien? Exporteer dan je bestellingen naar Excel (CSV) onder Bestellingen, dan krijg je de optie om te sorteren volgens optimale route.

Nieuwe route starten

Klik op de icoontjes op de kaart om ze toe te voegen aan een route. De adressen worden toegevoegd aan de tabel onder de kaart. Meerdere bestellingen op hetzelfde adres worden samengevoegd.

De pinnetjes gemarkeerd met een ⊕ kan je nog toevoegen aan je route. De pinnetjes met een ⊖ zijn al toegevoegd aan je route, wanneer je daar op klikt wordt dat adres van de route geschrapt.

Onderaan de tabel vind je de totalen, handig wanneer je op pad gaat en moet weten hoeveel artikels je mee dient te nemen.

Een route kan maximaal 25 adressen bevatten.

Optimale route berekenen

Klik op "Toon optimale route" om de route te openen in Google Maps. De adressen worden automatisch in de meest efficiënte volgorde gezet zodat je zo weinig mogelijk tijd verliest.