Bestellingen beheren
Je bestellingen afdrukken

Plan je afhaal- of levermoment goed met een print van elke bestelling

Lukas Van Orshoven avatar
Geschreven door Lukas Van Orshoven
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je verkoop is succesvol verlopen en je hebt het geld op je rekening ontvangen. Super! Nu dien je enkel de bestellingen nog te verdelen.

In dit artikel leer je hoe je bestellingen kan afdrukken. Zo kan je een papier maken dat je meegeeft met elke bestelling.

Met Trooper Webshops

Ga naar Bestellingen, klik op de drie puntjes rechtsboven en klik op "X bestellingen afdrukken".

Vervolgens kan je instellen hoe je de bestellingen wil sorteren.

Je kan meerdere velden aanduiden, zodat je bijvoorbeeld eerst op de klas kan sorteren, en daarna op de namen van de leerlingen. Zo zitten alle bestellingen mooi bij elkaar.

Daarnaast kan je ook een berichtje toevoegen dat bovenaan elke pagina wordt toegevoegd. Ideaal om je bestellers te bedanken!

Klik tot slot op "PDF genereren". We maken voor jou een document met een pagina per bestelling. Dat kan je afdrukken op A4-formaat.

Wil je liever wat papier sparen? Kies in je printinstelleingen om twee of meer pagina's op één papier af te drukken.

Het eindresultaat ziet er als volgt uit:

Alternatief: met Microsoft Word

Heb je graag meer flexibiliteit over wat precies op de pagina komt? Of wil je een ander formaat dan A4, bijvoorbeeld om etiketten te maken om op de bestellingen te kleven? Dan is er ook een alternatieve werkwijze met Microsoft Word.

We gebruiken hiervoor de functionaliteit "Afdruk samenvoegen".
De volledige documentatie daarvan lees je hier.

1. Exporteer je bestellingen uit Trooper Webshops naar Excel

2. Link in het tabblad "Verzendlijsten" je Excel-bestand als bronbestand

3. Voeg per product het samenvoegveld "hoeveelheid" toe onderaan het document

4. Klik op "Voltooien en samenvoegen" > "Afzonderlijke document bewerken"

5. Het resultaat is één groot Word-document met een bestelling per pagina