Andet ?
Så meget kan du spare!

For at finde besparelsen sammenligner vi prisen for strøm, når man sætter ladekablet i bilen med den strøm man bruger med vores ladeplan.

Benjamin Westh avatar
Skrevet af Benjamin Westh
Opdateret over en uge siden

Mange af vores brugere efterspørger et regnestykke og en tommelfingerregel for, hvor meget man kan spare ved at bruge appen. Det afhænger af flere ting, hvor ofte lader du, hvor meget og hvornår. For at finde besparelsen sammenligner vi prisen for strøm, når du sætter ladekablet i bilen med prisen på den strøm du bruger med vores ladeplan.

Eksempel 1: To brugeres opladning i oktober måned 2022

I eksemplerne herunder har vi hentet data for oktober måned for to trofaste True Energy brugere. De har i snit sparet 1,5 DKK pr kWh ved at lade i de billigste timer i oktober måned. De to eksempler dækker over:

1: Antal kWh: 626, besparelse: 904 DKK, har samtidig sparet 7 kg CO2 udledning

2: Antal kWh: 154, besparelse: 226 DKK. og har samtidig sparet 3 kg CO2 udledning

Eksempel 2: Kia e-Niro, 67 kW batteri

Opladning med almindelig 11 kW kl. 02-05 (sammenlignet med kl. 17-20).

På bare én nat, kan man spare 85,80 DKK - eller endnu mere - ved at lade sin bil smart. På 3 timer vil en gennemsnitlig elbil lade 33 kWh, som svarer til lidt under halvdelen af de fleste elbilers batteristørrelse.

Prisen for strøm: Spotprisen + tariffer (Radius), var den 2. januar 2023 ca. 3,50 DKK* fra 17-20 og ca. 90 øre* fra 02-05.

Besparelse = 33x3,5 = 115,50 – (33x0,9) = 85,80 DKK.

I appen kan du løbende følge med i, hvor meget du sparer under Ladehistorik.