📈Strømpriser
Strømpriser og tariffer i appen

Du betaler både for den strøm du bruger, og for at få den sendt gennem elnettet til din bolig. Gælder for Danmark.

Benjamin Westh avatar
Skrevet af Benjamin Westh
Opdateret over en uge siden

Hvad betaler du i din faktiske pris for strøm

Prisen på el i appen er tarifferne og spotprisen, da det er den mest retvisende pris, vi kan give på din el. Du skal være opmærksom på, at du derudover også typisk betaler både et abonnement og/eller et tillæg/afgift pr. kWh til dit elselskab. Spottillægget kan du indtaste under din profil i appen. Spottillægget er meget forskelligt og afhænger af, hvilket elselskab og produkt du har.

Vores Avanceret Smart Charge tager højde for tariffen

Både spotprisen (prisen for el) og tariffer (prisen for transport af el) indgår i beregningsgrundlaget, når vi planlægger opladningen af din elbil i de billigste timer.

Tariffen (prisen på tranporten af el) er højest i perioder med spidsbelastning, der defineres som værende kl. 17-21 alle dage.

I True Energy appen kan du tilvælge, at tariffen indregnes i strømprisen således, at opladningen af din elbil automatisk bliver planlagt til de billigste timer på baggrund af både spotpris, tariffer og afgifter.

Hvilke takster og afgifter kan du se i appen?

I appen indregnes følgende (eksempel fra DK2 Radius):

Spotpris (svinger fra time til time)

0,46 DKK

Spottillæg (OK-abonnement) - Manuelt indtastning

0,01 DKK

C-tarif

0,46 DKK

Systemtarif

0,06 DKK

Nettarif

0,09 DKK

Elafgift

0,95 DKK

Appen bruger de tariffer, som de enkelte netselskaber har indmeldt til Energinet Dataservice. Bemærk, at en tarif godt kan være 0 kr./kWh.

Hvor i appen kan man se tariffen?

Du kan se tarifferne i appen i menuen Explore. Din indtastede adresse vil automatisk ligge til grund for, hvilket netselskab der vælges og dermed, hvilke tariffer, der vises. Tarifferne vises i bunden af hver søjle, og hvis du trykker på en søjle, får du automatisk en specifikation af prisen.

Hvad er en tarif?

En del af din elregning består af udgifter til netselskabet. Netselskaberne er ansvarlige for at transportere strøm ud i din stikkontakt og ejer elkablerne i det område, hvor du bor.

Prisen, du som elforbruger betaler for at få transporteret én kWh strøm ud i stikkontakten, kaldes ”tariffen”. Udover tariffen pr. kWh, betales du også et månedligt abonnement til dit netselskab.

Du kan læse mere om strømpriser i appen her.

Ved at indtaste dit postnummer og land på profilsiden og klikke "gem", vil der på Explorer-siden automatisk komme til at stå navnet på dit netselskab.