⚡Smart charge
Logikken bag True Energy Avanceret Smart Charge

Beskrivelse af Avanceret Smart Charge mulighederne og hvordan det fungerer.

Martin Molberg avatar
Skrevet af Martin Molberg
Opdateret over en uge siden

Ladetid

Vi kan lave en ladeplan baseret på de timer, der går, fra du sætter ladekablet i din bil til det tidspunkt, som du har sat som klartidspunkt. Det er det interval, vi har til rådighed.

Batteriniveau

Når du opretter din bil i appen, får vi ud fra bilens mærke og model oplysninger om bilens batterikapacitet, dvs. hvor meget batteriet kan oplade, og hvor hurtigt. Den information bruger vi til at lave din ladeplan, baseret på dine laderegler.

Det eneste vi ikke kan få information om er, hvor meget batteri der er på din bil. Derfor er det vigtigt, at du hver gang du sætter ladekablet i din bil indtaster bilens batteriniveau, så ved vi nemlig, hvor meget vi skal oplade din bil.

Nogle bilmærker (Tesla, VW, Skoda, Audi, Porsche og Jaguar) sørger for, at vi får batteriniveauet direkte fra bilen og helt automatisk.

Maks batteriniveau

Når du opretter en laderegel, kan du kan sætte et maks niveau for dit batteri, fx 80%. Det er det batteriniveau, som vi bruger til at udregne, hvor meget batteriet skal oplades.

Nogle bilmærker (Tesla, VW, Skoda, Audi, Porsche og Jaguar) understøtter, at man kan indtaste et maks for batteriniveau, som vi så overholder.

Ladehastighed

For at komme frem til den rette ladehastighed, bruger vi data fra dine 10 seneste ladesessioner og finder gennemsnittet.

Ladehastighed kan variere fra bruger til bruger men også over tid hos den enkelte.

Der kan være udefrakommende parametre, som fx udetemperaturen, der gør, at man lader langsommere når det er koldt, og når batteriet er ved at være helt opladt, falder hastigheden også.

Udregning

Vi ved nu, hvor meget der skal lades, og hvor hurtigt det går, og så kan vi bestemme, hvor lang tid der skal lades.

Da vi kender også spot priserne, c-tarif priserne og CO2 niveauet for de enkelte timer, finder vi på baggrund af dem og i kombination med din laderegel de optimale timer for dig.

Det kan godt ske at de optimale timer ligger forskudt af hinanden og det kan vores Avanceret Smart Charge godt håndtere, så pauser og starter vi opladningen af din bil flere gange i løbet af aften, natten og morgentimerne, så du lader helt optimalt.

Sikkerhedsdistance

Vi anbefaler altid, at man benytter funktionaliteten Sikkerhedsdistance. Det betyder, at hvis man kommer hjem med et "fladt" batteri, så lades det op med det samme fx. til 20%. Så kan du altid køre til toget eller på skadestuen.

Vi anbefaler 20%, selvfølgelig afhængig af batteristørrelse. Det er derfor ikke nødvendigvis det optimale tidspunkt at lade på, men her kommer sikkerhed først.

Klargør bil

Hvis du benytter funktionaliteten "Klargør bil", "gemmer" vi den sidste del af opladningen til lige før dit ønskede klartidspunkt. Det gør, at batteriet er varmt og dermed får du en længere rækkevidde med det samme strømforbrug.

Enkelte bilmærker (Tesla) tilbyder også at "Klargør bil" opvarmer kabinen, så bilen er varm når man kommer ud en kold vintermorgen.