Domäner
Hur ändrar man namnservrarna (DNS-servrarna)?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan
  • Logga in i kundzonen

• Klicka på Domäner --> Mina domäner

• Klicka på de tre punkterna till höger om domänen du vill byta namnservrar på

• Välj hantera namnservrar (Manage nameservers)

• Välj om du vill använda VAIAs namnservrar, eller egna namnservrar som du skriver in själv. Ange minst två namnservrar här

• Klicka på knappen Ändra Namnservrar

• Klart - bara att vänta på att ändringarna slår igenom - kan ta upp till 48 timmar, men går oftast inom någon timme

Om du anger egna namnservrar så kommer din DNS-tjänst att automatiskt raderas från våra system efter 30 dagar. Om du betalar för DNS-tjänsten och inte hade din domän hos oss kommer den tjänsten att tas bort också.

Vänligen observera

Om din domän är signerad med dnssec kan du behöva avsignera zonen innan ändring av namnservrar för att undvika problem vid bytet. Läs denna artikel först.