Domäner
Jag vill inte ha kvar mitt domännamn
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur gör jag för att säga upp min domän?

Om man av någon anledning inte längre vill ha kvar ett domännamn, och då menar vi själva namnet oavsett om det finns webbplats eller inte (eller nåt annat) kopplat till domännamnet, så kan man själv stänga av autoförnyelse i kundzonen. Då kommer vi inte att skicka faktura när det är dags att förnya. Numera förnyas domäner först då vi registrerat betalning av fakturan som avser domännamn.

1. Logga in i kundzonen

2. Klicka på Domäner -> Mina domäner

3. Till höger om varje domän finns tre små punkter, klicka på dom och välj Automatisk förnyelse (Auto-renewal status)

4. På sidan kan du slå av och slå på automatiska förnyelser genom att klicka på ON/OFF-reglaget. Står det ON så klickar du på det för att stänga av, och står det OFF så klickar du på det för att aktivera.

Om du skulle ångra dig och domänen inte har hunnit avaktiveras så kan du gå in här och aktivera automatisk förnyelse igen.

Sökord: Inaktivera domän, disabla domän, låta domän förfalla, uppsägning, avsluta