Domäner
Vad är en auktoriseringskod och var hittar jag den?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att kunna flytta en domän till en ny registrar så behöver man en auktoriseringskod (kallas även EPP-kod). Den hämtas ut via (gamla) registraren och anges/överlämnas till nya registraren för att transfer av domänen ska kunna ske.

Flytta en domän till Vaia
När du väljer att flytta en domän till oss så klistrar du in koden i fältet EPP Kod som finns på beställningsformuläret.

Flytta en domän från Vaia

Om du av någon anledning vill flytta din domän från oss så hittar du koden så här:

1. Logga in i kundzonen och gå till: Domäner - Mina domäner

2. Klicka på raden vid den domän du vill hämta kod för

3. Välj sen Hämta auktoriseringskod i vänstermenyn

Koden genereras automatiskt och består av ett antal tecken, kan vara bokstäver, siffror och specialtecken. Kopiera koden och ge till nya registraren.

Specialhantering av vissa toppdomäner

Detta gäller: .ai

Vissa toppdomäner har specialhantering vilket kräver att vi hämtar ut EPP-koden. Kontakta vår support (support@vaia.se) och ange för vilken domän du behöver kod.