Övrigt
Felsökning internetanslutning
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Detta gäller dig som är ansluten till fibernätet i Sorsele och köper anslutningen via VAIA.

Om du har krångel med internetanslutningen så kan det finnas många orsaker till detta. Här försöker vi förklara hur du felsöker och hur långt vårt ansvar (och support) sträcker sig. Felet kan vara hos oss, någonstans i kablage på vägen eller hos dig, eller i någon enhet som finns hos dig.

Felsökning

Kontrollera att du har rätt IP-inställningar, dem har du fått av oss när abonnemanget startades. Om du har en router så är det i den du anger dem, men om du bara har en dator som har nätverkskabeln kopplad direkt i vägguttaget så är det i nätverksinställningarna på den som de ska anges.

Får routern/datorn anslutning till internet?

Om inte - felanmäl så får vi verifiera uppgifterna. Är det du som köper (betalar) anslutningen hos VAIA? Då kan du kontakta oss, men om du tex hyr lägenhet med anslutning så kontaktar du din hyresvärd.

Om det är en router som inte får kontakt, testa att koppla in en dator direkt i uttaget i väggen och lägg in IP-inställningarna direkt i datorn. Får den kontakt? Om inte, vad ger kommandotolken (cmd.exe) för resultat av ipconfig /all ?