Wordpress
Ändra användares lösenord via PhpMyAdmin
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om du har skapat en WordPresswebbplats som kund eller partner och kommer inte in som användare kan du följa den här guiden om du kan komma åt dina tjänster genom kundzonen. Normalt kan du ju använda tjänsten glömt lösenord, men om den går till en tokig eller felaktig e-postadress kan du köra den här guiden. OBS - guiden nedan gäller för våra VAIA.cloud-tjänster.

1. Logga in i kundzonen och leta rätt på tjänsten

2. Inne på tjänstens Overview-flik finns en länk till phpMyAdmin

3. Om du behöver ange inloggningsuppgifter så finns de på samma flik, på vänstersidan under Database (klicka på Show för att se dem)

4. Klicka sedan på + vid databasnamnet så du expanderar den

5. Klicka sedan på tabellen wp_users och klicka sedan på användaren du vill redigera

6. Sök rätt på fältet user_pass och ändra värdet där

7. Vid rullgardinen under rubriken funktion, välj MD5 och spara ->kör

8. Klart!

Du som har en tjänst i vår Windowsmiljö kommer åt phpMyAdmin via kontrollpanelen, under Databases - MySQL.