E-post
2FA (2-faktor-autentisering) för e-post
Niklas avatar
Skrivet av Niklas
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Sedan 2020 kan alla våra kunder aktivera 2FA, eller två-faktor-autentisering i sin webbmail för extra säkerhet. Det är en funktion som finns latent i systemet och alla konton kan aktivera denna funktionen.

Gör så här!

1. Logga in i kundzonen och leta reda på din vaia e-posttjänst, välj din domän och bläddra ner till knappen "administrera konton" tryck på den för att öppna!

2. Klicka på kugghjulet till vänster i menyn som symboliserar egenskaper, ute till höger ska du hitta en liten spak för att aktivera 2fa på din domän. Glöm inte att spara

3. Logga ut från din webbmail om du är inloggad och logga sedan in igen

4. Öppna upp högerlisten genom att klicka på din användare uppe till höger

5. Aktivera 2fa på ditt konto! (se under rubriken säkerhet)

För att detta ska fungera ska du installera icewarps autentiserare i din mobil.

Länk till video hos icewarp hur man aktiverar detta.

OBS - viktig info

Det finns dock en viktig sak att ha i åtanke när eller om du gör detta.

Konton som har aktiverat 2FA kan du inte ansluta med en IMAP-klient till. Då kommer du få ett felmeddelande. Så vet du med dig att du bara kommer att köra webbmail så är det inga problem. Vet du att du ska köra IMAP via mobil eller annan enhet så ska du inte aktivera 2FA.