E-post
Hantera spamfiltret
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

ALLMÄNT

Varje e-postkonto kan logga in för att se vilka meddelanden som stoppats respektive levererats av spamfiltret. Detta gäller både inkommande och utgående meddelanden. Så när mail inte kommer fram så är det här ett bra ställe att börja leta på. Sen kan det också vara så att ditt e-postprogram (tex Outlook) sorterar undan nya mail till mapp eller liknande.

HUR FUNKAR DET?

Vårat spamfilter tittar på flera saker för att avgöra om meddelandet ska stoppas (reject), hamna i karantän (quarantine) eller levereras (deliver) till mottagarens e-postkonto. Det finns många olika saker som var för sig eller i kombination kan göra att meddelandet klassas på ena eller andra sättet. Meddelanden som stoppas kommer aldrig fram, och avsändaren får ett meddelande med orsaken. Meddelanden som läggs i karantän finns kvar där i 2 veckor innan de tas bort.

VAD KAN JAG SJÄLV GÖRA?

Surfa till denna adress och logga in med e-postadress och tillhörande lösenord: https://mailfilter.vaiadigital.net

SVART- OCH VITLISTA

Här kan man lägga till adresser/domäner/IP-adresser som man vill ska släppas igenom eller stoppas. Detta gäller bara för det konto som du loggat in med. Om ni har behov att tex vitlista en avsändare för hela er domän så kontaktar ni oss på chatten!