E-post
Hur man städar bort sin e-postdomän
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det finns tillfällen när man behöver "städa bort" sin gamla e-postdomän, dvs konton, ev alias och själva "e-postdomänen". Det kan vara om man byter till MS 365 eller annan e-postleverantör. Det som är viktigt att göra så fort man fått igång de nya kontona och ev flyttat över gamla mail dit är att städa bort de gamla kontona. Gör så här:

1. Logga in i kundzonen

2. Klicka på tjänsten VAIA E-post

3. I menyn till vänster, välj Uppsägning

4. Ange att du t.ex flyttar tjänsten till annan leverantör och välj Omedelbart

5. Skicka in uppsägningen. Inom ett par dagar raderar vi hela e-postdomänen och alla mail så att det inte kan komma in några vilsna meddelanden felaktigt (ibland raderar vi direkt för att slippa såna problem)

Det som händer så länge man inte gjort alla dessa steg är att vår e-postserver försöker "vara smart" och lägger in de meddelanden som skickas via oss direkt på kontona här, utan att kolla om MX-pekarna visar att meddelandet egentligen ska någon annanstans.