E-post
Lägga till VAIA E-postkonto i Mozilla Thunderbird

Hur du skapar konton i Thunderbird. För dig med VAIA E-post

Niklas avatar
Skrivet av Niklas
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Thunderbird är ett utmärkt gratis program för dig som vill ha enkel e-posthantering i en klient i din dator. När du har installerat programmet kan du knappa in dina inloggningsuppgifter och köra din e-post i programmet. Thunderbird är ett utmärkt alternativ för användare som behöver byta ut äldre e-postprogram som tex gamla Outlook 2013 eller äldre samt Outlook express och Windows Live Mail.

Så här gär du för att skapa ett nytt e-postkonto!

1. Starta Thunderbird

2. Välj Verktyg -> Kontoinställningar

3. Tryck på knappen Kontoåtgärder -> Lägg till e-postkonto

4. Ange ditt namn, din e-postadress och ditt lösenord

5. klicka på knappen konfigurera manuellt

6. Fyll i uppgifterna enligt bilden, men förstås med ditt namn, e-postadress och lösenord. Tryck testa/testa igen och sedan klar.

7. TIPS! Om du väler ssl/tls samt lösenord så skrivs portnummer in per automatik!