E-post
Lägga till ett VAIA e-postkonto till Mail på din Mac

För dig som använder standardklienten på mac

Niklas avatar
Skrivet av Niklas
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om du inte redan har konfigurerat ett e-postkonto i Mail kan du bli ombedd att lägga till ett när du öppnar appen. Följ dessa steg om du inte blir ombedd eller om du bara vill lägga till ett nytt konto:

1. Välj Mail > Lägg till konto från menyraden i Mail.

2. Välj annat Mail-konto från listan och klicka sedan på Fortsätt.

Ange ditt namn och din e-postadress som användarnamn och ange sedan ditt lösenord. Följ sedan instruktionerna. Kom ihåg att detta kommer att behöva redigeras direkt eftersom det inte fungerar på en gång.

Ändra inställningarna på ditt e-postkonto

Välj Mail > Inställningar i appen Mail på datorn och klicka sedan på inställningspanelen serverinställningar.

Inställningar för inkommande e-postserver

Alternativ

Beskrivning

Användarnamn

Ditt användarnamn på e-postservern. Dvs din epostadress.

Lösenord

Ditt lösenord på e-postservern.

Värdnamn

mail.vaiadigital.net

Hantera anslutningsinställningar automatiskt

Mail hanterar automatiskt inställningarna för ditt e-postkonto, som portnummer och autentiseringsmetoder.

Om du avmarkerar det här alternativet kan du ange följande i enlighet med de uppgifter du fått från från oss. I så fall gäller port 993 för IMAP och TLS/SSL.

Avancerade IMAP- eller Exchange-inställningar

Behöver du inte bry dig om

Inställningar för servern för utgående e-post (SMTP)

Alternativ

Beskrivning

Konto

Kontot på e-postservern.

Om du vill ändra inställningarna för den utgående servern i enlighet med de uppgifter du fått från oss klickar du på popupmenyn Konto och väljer Redigera SMTP-serverlista. GÖR DET!

Användarnamn

= Din e-postadress

Lösenord

Ditt lösenord på e-postservern.

Värdnamn

mail.vaiadigital.net

Hantera anslutningsinställningar automatiskt

Mail hanterar automatiskt inställningarna för ditt e-postkonto, som portnummer och autentiseringsmetoder.

Om du avmarkerar det här alternativet kan du ange följande i enlighet med de uppgifter du fått från oss i så fall gäller port 465 eller 587 med TLS/SSL och lösenordsautentisering.

Om du ändrar inställningar sparar du dem genom att klicka på Spara. Observera om din klient bombarderat server under tiden med anslutningsförsök med felaktiga inloggningsuppgifter kan din dator vara utlåst från att ansluta till servern i cirka 45 minuter. I så fall är det bara att stänga ner programmet och vänta ett tag och försöka ansluta senare.