Kundzon
Konto, användare, kontakt - vad är vad i kundzonen

Beskrivning av de olika funktionerna

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Kundzonen har sedan uppdateringen i februari 2021 lite annan hantering av konto/användare/kontakt än det var tidigare. Här försöker vi förklara vad som är vad och hur de används.

Konto

Detta är själva kunden, och den kontaktadress som används är den som vi normalt skickar ut info till. Tidigare var det med den e-postadressen som kunden loggade in i kundzonen, men det behöver inte vara så numera.

Användare

Detta är de som har tillgång till att logga in som denna kund (till kontot). Det kan finnas en eller flera användare (tex om kunden har en partner som hjälper till) och en av dessa är Ägare (på nya kunder skapas en Ägare med kontots e-postadress). Ägaren är behörig till att bjuda in nya användare och att ändra behörighet på de som redan finns. För att ändra e-postadress så måste man dock göra ny inbjudan.

Läs här för info om hur man lägger till en användare

Kontakt

Här lägger man upp de som ska aviseras på olika sätt, det vanligaste är avvikande fakturaadress, men kan vara personer som ska ha info om tex produkter eller domäner.