E-post
Min postlåda är full
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Beroende på vilken tjänst man har kan det finnas begränsning på hur stort varje e-postkonto får vara. Om ett sånt konto fylls och någon skickar e-post dit så får denne ett svarsmail med info om Mailbox exceeded limit och detta märker du kanske inte av annat än om det slutar komma in meddelanden, det går inte att skicka nya, eller om någon som försökt skicka e-post till dig hör av sig på något annat sätt.

HUR GÖR JAG DÅ FÖR ATT FRIGÖRA PLATS?

Du måste ta bort meddelanden: från Inkorgen och från andra mappar och sen måste du även tömma papperskorgen för den räknas in i din totala postlådestorlek. Enklast är att logga in i webbmailen (https://mail.vaiadigital.net/webmail/ dvs du jobbar direkt mot e-postservern). Längst ned till vänster ser du hur många % av max som utnyttjas.

1. Klicka på Papperskorgen och välj Töm mapp.

2. Klicka på uppdatera-symbolen uppe till höger.

3. Klicka på Kuvert-symbolen för att komma till Inkorgen.

4. Sortera ev på storlek. Ta bort de mail du inte måste ha kvar i postlådan.

5. Börja sen om på punkt 1. tills du har tillräckligt med plats för att kunna ta emot och skicka e-post igen.