Microsoft Office 365
Ansluta till MS 365 Exchange med PowerShell
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vi har testat anslutning med PowerShell (PS) till MS365. Detta exempel är gjort med PS 5.1 och vad vi kunde se hösten 2021 så är PS 7.1 inte kompatibelt med Exchange

Börja med att ändra säkerhetspolicyn så att PS tillåts att köra:

Set-ExecutionPolicy RemoteSigned

[Y] Yes [A] Yes to All [N] No [L] No to All [S] Suspend [?] Help (default is "N"): y

Om du inte tidigare anslutit mot Exchange så behöver man först installera och sen importera modulen:

Install-Module ExchangeOnlineManagement

Import-Module ExchangeOnlineManagement

Sen är det dags för själva anslutningen till Exchange, ange en admin-användare i stället för [365-USER]

Connect-ExchangeOnline -UserPrincipalName [365-USER] -ShowProgress $true

Det öppnas ett fönster där man får ange lösenordet

Kommando för att testa om man är ansluten, listar alla e-postkonton på domänen:

Get-Mailbox