Microsoft Office 365
Användare i MS 365 tillåts inte skicka mail

Om en användare blir hackad i ms 365

Niklas avatar
Skrivet av Niklas
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om du får felmeddelande från MS 365 av typen "Your message couldn't be delivered because you weren't recognized as a valid sender. The most common reason for this is that your email address is suspected of sending spam and it's no longer allowed to send email" innebär det att MS tycker den här användaren har skickat eller skickar spam.

Du behöver i så fall börja med att kontrollera vad som har hänt med användaren, byt gärna lösenord och sätt två-faktorautentisering på kontot. Sedan måste du låsa upp kontot igen. Den här kbn förklarar hur.

1. Logga in på https://security.microsoft.com/ med en adminanvändare i din MS 365-domän.

2. Klicka under Incidents & alerts - Email & collaboration alerts

3. Gå igenom eventuella alerts, om kontot är fixat, välj Resolve

4. Klicka close.

5. Navigera sedan till Email & collaboration ->Review

6. Klicka på restricted users

7. Välj kontot med problemen, välj unblock och följ guiden, tänk på att uppdateringen kan ta en timme innan det börjar lira igen.