Distansbackup
Om Vaia Cloud Backup

För Microsoft 365

Niklas avatar
Skrivet av Niklas
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vaia Cloud Backup för Microsoft 365 bygger på vår tjänst Distansbackup. Skillnaden är att vi erbjuder detta som en helhetstjänst för backup av dina tjänster i MS-365. Vi inkluderar förutom din e-post även innehåll i Microsoft 365 som dina användares Onedrive, sharepointdata och teamsobjekt med mera. Det är viktigt då att alla användare lär sig att se till att data synkroniseras tex från en dator och ut till Onedrive.

När du beställer tjänsten måste du se till att beställa tjänsten för alla dina användare i Microsoft 365 som du vill ta backup på. Dessutom är det viktigt att du underrättar oss så fort detta ändras och ni har köpt in eller minskat licenser. När tjänsten väl är igång behöver du inte bry dig om den annat än om olyckan är framme.

Vad ingår i tjänsten?

• Vi ser till att fixa backupset som passar verksamheten och sparar data 7 dagar tillbaka. Sedan tas månadsbackuper som sparas 6 månader bakåt i tiden med rullande schema.

• Support via chat eller e-post ingår

• Övervakning av att backuperna fungerar och åtgärder och fix om det inte fungerar

• Tillägg och borttag av licenser och hantering av backupsetet

• Återrapportering till dig en gång i månaden (under utveckling)

• Inloggning till webbgränssnittet för att själv göra återställning.

Vad ingår inte i tjänsten?

• Fri återställning ingår inte. Vi kommer debitera gällande timdebitering när det handlar om återställningsjobb.

• Övervakning av korrekt antal användare. Det är ditt ansvar som kund att meddela oss om det tillkommer eller försvinner användare att ta backup på. Detta meddelar du oss via e-post till support@vaia.se

• Konfiguration av enskilda användares onedrives för att se till att tex mina dokument/bilder sparas i aktuell Onedrive. Detta kan vi hjälpa till med för enskilda användare på konsultbasis, eller genom vårt supportavtal.

• Konfiguration av gemensam Sharepoint för lagring av organisationens filer. Detta kan vi hjälpa till med på konsultbasis, eller genom vårt supportavtal.

Vad göra när olyckan är framme?

Om någonting händer med dina data, att det försvinner, du åker dit för en hackerattack, får datat krypterat eller en dataförlust av annat slag. Börja med att ta det lugnt. Att få panik gör inte att du får tillbaka dina data snabbare. Om du själv råkat radera någonting, undersök först om objekten finns i din papperskorg eller liknande.

Vid större incidenter kan det också var idé att kolla upp hur din försäkring ser ut. Det ska du förresten gärna göra innan olyckan är framme.

Skulle det mot förmodan vara så att du har en bekräftad dataförlust kan du kontakta oss genom att skicka e-post till support@vaia.se eller skicka ett meddelande till oss i vår chat på vår hemsida.

Det vi behöver veta i ditt meddelande:

• Vad är det som är förlorat eller borta?

• När försvann datat?

• Från vilket datum vill du ha datat återställt?

• Var vill du ha ditt data återställt, där det var, eller en ny plats?

• Kontaktperson, telefonnummer och e-post.

Övrigt

I övrigt gäller våra generella avtalsvillkor. I samband med tjänstens beställande medger du att Vaia Digital AB har tillgång till era data i händelse av hjälp med återställning. Alla medarbetare på Vaia har tystnadsplikt.