E-post
Alias på din e-postadress

Gäller tjänsten Vaia-epost.

Niklas avatar
Skrivet av Niklas
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om du har behov av att skapa flera alias kopplade till en e-postadress finns de möjligheterna att fixa i Vaia E-post. Om du t.ex är en mindre organisation, där en person har flera uppgifter kan man med fördel sätta alias på ett konto istället för att skapa flera separata konton för ändamålet.

Exempel

Du kanske har en e-postadress som heter namn@dindomain.se och vill även koppla info@dindomain.se till samma konto utan att behöva skapa ännu ett konto att hålla reda på och logg in på.

Gör så här:

1. Logga in i kundzonen på https://my.vaia.cloud.

2. Sök åt din Vaia e-posttjänst och klicka på knappen Hantera

3. Klicka på knappen Administrera e-postkonton

4. En ny flik öppnar sig för detta. Klicka på det konto du vill skapa ett nytt alias till

5. Bläddra ner en bit på sidan och knappen Lägg till alias klicka på den

6. Ett nytt fält skapas och du kan skriva in de nya aliaset på kontot t.ex info.

7. Tryck SPARA uppe till höger

8. Klart. Nu kan alla maila både till namn och till info och e-posten levereras till samma inkorg.

Om du vill ta bort ett alias gör du samma rutin som ovanstående punktlista, men klickar med markören helt enkelt i fältet i alias och raderar det som står där och sparar.