E-post
Nyheter i Icewarp Epos

Vaia E-postserver uppdaterades 240214

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vi har onsdag 14 feb 2024 gjort en större uppdatering av vår e-postserver Icewarp, till version 14.1 som även kallas Epos.

Allmänt

Den stora förändringen märks i webbmailen där man möts av ett helt nytt gränssnitt. Klicka här för att komma till en demo hos tillverkaren.

Vid första inloggningen får man upp fråga om namn och telefonnummer, det är info som administratören ser och därefter kommer en komma-igång-guide upp.

Hitta min e-post

Ute till vänster finns en meny med knappar och högst upp där hittar du e-postknappen (kuvert). När du är inne på sidan för e-post kan du välja mapp uppe till vänster:

Via profilikonen uppe till höger (den längst till höger, troligen ser du dina initialer eller en bild) kan du justera inställningar och dessa kan vara intressanta att ändra under rubriken Utseende:

Layout: klicka på den i mitten för att se dina mappar längst till vänster

Förstasidan: välj vad du vill se efter inlogggning

Problem med webbmailen på Mac

Har du problem med att din webmail står och laddar "framework" och du kör MacOS och Safari? Då måste du antingen uppdatera ditt OS eller köra Firefox eller Google Chrome eftersom nya webbmailen inte har stöd för den äldre versioner av Safari. Chrome och Firefox har stöd från MacOS 10.15 och senare. Klicka här för att se kompatibla versioner

Konstiga varningar

Om du ska skicka e-post och får upp konstig varning om att ämne eller bilagor saknas kan du kolla upp inställningarna under profilen (längst upp till höger) sedan hittar du Alternativ längst ned och sen kommer denna sida upp där du väljer fliken E-post:

Bifoga filer i webbmailen

Nytt är att bifogade filer som standard skickas som sk smart attach dvs en länk till filen i stället för att bifoga själva filen. Det sparar utrymme på både avsändarens och mottagarens konton, men funkar inte så bra om du tex skickar faktura till ett ekonomisystem. Du kan själv välja vad du vill ha som standard och det går att ändra på varje meddelande innan du skickar.

Finns under profilbilden -> Alternativ -> fliken E-post -> vänstermenyns Epost:

Nej = länk (smart attach) och Ja = bifoga filen

Längst ned i mailet kan du välja

Smart attach aktiverat = länk, deaktivera för att skicka bilaga

Mer hjälp

Vi kommer att uppdatera alla våra hjälpartiklar, men det kan ta ett tag. Här finns en del guider: Icewarps guider