Microsoft Office 365
Komma åt delad postlåda i MS365

Detta gäller delad postlåda i Microsoft 365

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Denna artikel beskriver några sätt på hur man kommer åt en sk delad postlåda i MS365.

Normalt så har varje användare en egen licens och inloggning, men inte denna typ av postlådor. Dessa skapas genom att man sätter upp en delad postlåda och sen anger vilka som är medlemmar, dvs har access att läsa och ev svara. De som har access måste själva ha konton med licens för e-post.

Webbmailen - öppna i egen flik

Om du är inloggad med ditt eget konto i 365-webbmailen så klicka på profilbilden uppe till höger och välj Öppna en annan postlåda (Open another mailbox). Skriv sen in namnet eller e-postadressen för den delade lådan och välj från listan med förslag. Ny flik öppnas med den delade postlådan och dess mappar. Klickar du på Inställningar-kugghjulet på den sidan så gäller det den delade postlådans inställningar, tex signatur, autosvar regler osv.

Webbmailen - lägg till längst ned

Om du är inloggad med ditt eget konto i 365-webbmailen så kan du högerklicka på rubriken Mappar (Folders) och där välja att lägga till en delad mapp eller postlåda. Skriv in namnet eller e-postadressen och välj från listan med förslag. Kontot läggs till längst ned, nedanför Mappar och de konton du redan ser.

Outlook

Starta upp Outlook efter att du blivit tilldelad access till den delade postlådan, den dyker då upp automatiskt i Outlook (det kan ta några minuter). I vänstermenyn ser du alla konton du lagt till inkl delade postlådor. För att byta plats på dem kan man ta tag i kontonamnet och dra det upp/ned för att sortera om ordningen.