Verkopers
Overige
Hoe testen en beoordelen jullie de producten?
Lotte avatar
Geschreven door Lotte
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Alle producten die aan ons verkocht worden, beoordelen en testen we op twee verschillende manieren. Ieder product wordt eerst door middel van professionele software gecheckt. Deze software maakt een testrapport, die we ook toevoegen aan de productpagina wanneer we het product voor verkoop op onze website plaatsen. Mocht de software tegen problemen aanlopen (denk aan niet optimaal werkende speakers, problemen met het touchscreen, etc.) dan worden deze problemen ook nog handmatig door onze getrainde en ervaren productspecialisten getest. Deze productspecialisten beoordelen het product ook op de (uiterlijke) staat en conditie.

Dit doen zij aan de hand van drie categorieën:

1. Het product ziet eruit alsof het net uit de doos komt

Het scherm, frame en de achterkant zien er nog zo goed als nieuw uit zonder duidelijke gebruikssporen.

2. Het product ziet er zeer goed uit

Het product ziet eruit alsof het gebruikt is, maar zuinig. Het scherm, frame of de achterkant kunnen milde gebruikssporen hebben zoals lichte krasjes of kleine deukjes (maar nooit barsten).

3. Het product ziet er gebruikt uit

Het scherm, frame of de achterkant hebben duidelijke en hevige gebruikssporen zoals krassen die je kunt voelen met een vingernagel of duidelijke deuken aan de randen (maar nooit barsten).

Je kunt je voorstellen dat de persoon die een tweedehands product bij ons gaat kopen heel kritisch zal zijn. Onze productspecialisten kijken daarom altijd door de (kritische) ogen van de koper.

De prijs die je krijgt voor het product wat je aan ons verkoopt, hangt dus af van de uiteindelijke beoordeling. Het is dus slim om bij het aanmelden van je product de vragen kritisch en volledig naar waarheid in te vullen!