ÖVRIGA FRÅGOR
Guides
Hur ställer man in tiden och alarm på den digitala klockan?
Silje avatar
Skrivet av Silje
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Har du precis fått hem dina nya fina digitala klocka från oss men vet inte hur du ska ställa in den? Eller har du kanske råkat sätta på det timvisa alarmet men vet inte hur du stänger av det igen? Nedan finner du all information du behöver veta om hur du ställer in och använder din klocka!

När du mottar din nya klocka så kan det vara bra att  ta användning utav nedan instruktioner:

Klockan har 4 olika knappar. Vi har döpt dessa till L1, L2 (L = Vänster sida), R1 och R2 (R = Höger sida).

Tryck på L1 för att få igång displaybelysningen.
Tryck på R1 för att se datum.

Ställa in tid/datum/veckodag:

• För att starta funktionen att ställa in tid trycker du tre gånger på L2 tills sekunderna blinkar. Tryck på R1 för att ställa in sekunderna.

• Tryck på R2 en gång för att komma till minuter, tryck på R1 för att ställa in minuter.

• Tryck på R2 igen för att komma till timmar, tryck därefter på R1 tills det står H och ställ in timma.

• Tryck på R2 en tredje gång för att gå vidare till datum, tryck på R1 för att ställa in datum.

• Tryck på R2 ännu en gång för att gå till månad, tryck på R1 för att ställa in månad.

• Tryck på R2 en femte gång för att gå vidare till veckodag. Tryck på R1 för att ställa in rätt veckodag. Tryck på L2 och du är klar med samtliga inställningar.

Alarm:
För att sätta på/stänga av alarm håller du in R1 och R2 på samma gång. När alarmet är aktiverat så syns symbolen utav en liten ringklocka.

Alarm varje timme:
Syns veckodagarna samtidigt som den lilla symbolen på en ringklocka så innebär det att du har aktiverat ett alarm som varje timme piper.

För att stänga av timvis alarm håller du in R2 och L2 tills veckodagarna försvinner från displayen.

Stoppur:

• Tryck på L2 för att få fram funktionen för stoppur.

• Tryck på R1 för att starta/stoppa tiden

• Tryck på R2 för att nollställa

• Tryck på L2 igen för att återgå till normal tidvisning