ÖVRIGA FRÅGOR
Guides
Vilket stetoskop bör jag välja?
Silje avatar
Skrivet av Silje
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vilket stetoskop du bör välja beror helt på vilket syfte stetoskopet ska fylla. Vi brukar säga att ska du använda stetoskopet för enklare undersökningar eller kanske för hemmabruk så är våra egna stetoskop ett utmärkt val. Du finner våra olika stetoskop via länken: https://www.vardvaskan.se/28-stetoskop/s-15/varumarke-beez

Ställer du lite högre krav på stetoskopet och är ute efter en premiumprodukt så erbjuder vi också ett flertal utav Littmann®s olika modeller.

Vilken modell du ska välja beror på ett flertal olika variabler men generellt gäller att "Lightweight" passar till de som jobbar som vårdbiträden och undersköterskor samt liknande andra yrken där stetoskopet främst används vid blodtryckstagning. Jobbar du som sjuksköterska eller allmänläkare och främst gör undersökningar och sköter övervakning kan du satsa på ett stetoskop från "Classic" serien. Arbetar du däremot med att ställa detaljerade diagnoser, kanske som hjärtspecialist, så bör du välja ett stetoskop ur serien "Cardiology". Jobbar du uteslutande med spädbarn och barn så finns ett speciellt stetoskop riktat till just detta syfte under namnen "Pedriatric" och "Infant". Inom ambulansen så är det elektroniska stetoskopet mycket populärt.