Implementeren van de Tracking Code snippets.
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe installeer je de code snippets + een aantal voorbeelden.

Inhoudsopgave:

3.1 Algemene implementatie van de tracking

3.2 Combinatie pagina

3.3 Implementatie in een Single Page Application (SPA)

3.4 Tracking met een ATS

3.5 Custom CMS

3.6 Google Tag Manager

Zoals eerder aangegeven zijn geen twee vacaturewebsites hetzelfde. Implementatie van Recruitment Analytics kan dus verschillen afhankelijk van je website.

Hieronder vind je een aantal richtlijnen voor veel voorkomende situaties.

Note: We raden aan om de zogenaamde custeromerreferenceID toe te voegen aan de code. Dit is een unieke identifier voor je vacature. Dit kan een ID, een titel of iets wat een vacature uniek maakt. Meer informatie hierover is onder 3.3 te vinden.

Voorbeeld van een tracking snippet (Vacature detailpagina)

Let op deze snippets zijn bedoeld ter illustratie en niet voor directe implementatie. Elk bedrijf heeft custom code snippets, we verzoeken de codes uit jullie “Ga aan de slag” pagina te kopiëren.

3.1 Reguliere implementatie van de tracker

Situatie:

• Alle stappen uit de candidate journey vinden plaats op de vacaturewebsite.

• Elke stap heeft een eigen template (Vacature overzicht pagina, Vacature detailpagina, sollicitatieformulier, sollicitatie succes pagina)

• Alle pagina’s hebben een unieke URL voor elke vacature

Dit is de meest eenvoudige situatie waarbij de website en de codebase door de klant zelf wordt beheerd, of er is op zijn minst een IT-team beschikbaar dat de implementatie kan verzorgen.

Als er verschillende templates voor de vier pagina’s (Vacaturepagina, Vacature detailpagina, Sollicitatieformulier, Sollicitatie succes) zijn dan is het een kwestie van het implementeren van de code snippets in de verschillende templates. Deze codes vind je op de “Ga aan de slag” pagina”.

We raden aan om deze snippets binnen de <head> tag te plaatsen. Als dat geen optie is kan je de snippet plaatsen waar het wel mogelijk is.

Volg na de installatie onze validatie instructies om de implementatie te testen.

3.2 Combinatie pagina

Situatie:

• De vacature detailpagina, het sollicitatieformulier, sollicitatie succes pagina, of een combinatie hiervan zijn samengevoegd in één pagina

• Alle stappen van de candidate journey vinden plaats op de website van de klant

• De pagina heeft een unieke URL voor elke specifieke vacature

De normale situatie voor de vacature detailpagina is dat de pagina een formulier heeft waar de kandidaat zijn of haar gegevens in kan vullen en een button om de sollicitatie te verzenden. De sollicitatie succespagina kan een pop-up of dialoogvenster zijn. Dit houdt in dat er geen speciale pagina voor elke stap in de candidate journey is.

In dit geval raden we aan om de Vacature detailpagina, page view en page ping trackers op dezelfde wijze te installeren als in de reguliere situatie.

Deze worden uitgevoerd op het moment dat de pagina wordt geladen.

De Sollicitatieformulier snippet kan uitgevoerd worden als de kandidaat begint met het invullen van het formulier of als het formulier volledig zichtbaar is op de pagina als er naar gescrolled wordt.

De sollicitatie succes snippet kan uitgevoerd worden op het moment dat de pop-up van de sollicitatie succes wordt getoond.

Volg na de installatie onze validatie instructies om de implementatie te testen.

3.3 Implementatie in een Single Page Application (SPA)

Situatie:

• Vacature detailpagina, sollicitatieformulier, sollicitatie succes worden zichtbaar op het moment dat er een actie wordt ondernomen op een Single Page Application pagina. Denk hierbij aan het scrollen naar een bepaald onderdeel in een bepaalde pagina

• Alle stappen van de candidate journey vinden plaats op de website van de klant

Voor SPA websites is een andere benadering nodig voor het implementeren van de tracking snippets. In deze websites is er geen beschikking over de traditionele URLs voor een specifieke pagina maar wordt er via interne mechanismen genavigeerd binnen de website.

Het VONQ Recruitment Analytics tracking algoritme gebruikt de referentie URL als middel om te bepalen waar een VONQ campagne aan toegewezen moet worden, daarom dienen wat extra stukjes informatie aan deze snippets toegevoegd worden om de hele candidate journey aan elkaar te linken.

Hiervoor gebruikt VONQ het customerReferenceId veld van het step_view event data, deze moet worden ingevuld door de klant.

Deze waarde kan een afgeleide zijn van een unieke variabele die de vacature onderscheid van andere vacatures op je website. Bv. een job id, of een andere waarde.

Voorbeeld

Let op: Vanwege de complexiteit van SPA sollicitaties moet de implementatie ervoor zorgen dat de tracking snippets slechts eenmaal per view worden uitgevoerd. Dit om dubbele data te voorkomen. Dit kan een extra controlelaag betekenen, afhankelijk van de situatie.

Volg na de installatie onze validatie instructies om de implementatie te testen.

3.4 Tracking met een extern ATS

Situatie:

• Delen van de candidate journey (normaal gesproken het sollicitatieformulier en de sollicitatie succes) staan op een externe pagina, buiten het domein van de klant website.

Veel klanten maken gebruik van een ATS (Applicant Tracking System) om hun kandidaat data te beheren. Elk ATS heeft eigen specificaties en mogelijkheden om tracking codes te implementeren. Volg in deze gevallen de documentatie die door de ATS leverancier is aangeleverd. Of neem contact op met de support afdeling van de leverancier om te vragen naar de mogelijkheden.

Volg na de installatie onze validatie instructies om de implementatie te testen.

3.5 Het op maat gemaakte CMS

Situatie:

• Om wat voor reden ook is het niet mogelijk om de snippets te installeren

• Er zijn afzonderlijke templates voor de 3 stappen (Job Description, Sollicitatieformulier, Sollicitatie Succes)

• Alle pagina’s hebben een unieke URL voor de afzonderlijke vacatures

• Alle stappen van de candidate journey vinden plaats op de website van de klant.

In het geval waarbij de broncode van de website niet beschikbaar is, er geen IT support is, of andere redenen aanwezig zijn die de implementatie van de code snippets belemmert raden we de volgende opties aan:

• Vraag of iemand de Google Tag Manager container snippet kan installeren. Hiermee kan je de tracking codes installeren zonder verdere aanpassingen aan de broncode van de website.

• Probeer een freelancer te vinden die de noodzakelijke wijzigingen kan doen

• Neem contact met ons op voor mogelijke oplossingen.

Volg na de installatie onze validatie instructies om de implementatie te testen.

3.6 Google Tag Manager

Google Tag Manager is een populaire tool van Google die het eenvoudig beheren van al je trackers mogelijk maakt. Het is eenvoudig te installeren, heeft een intuïtieve gebruikersinterface, maakt samenwerken binnen een team mogelijk en ondersteunt veel verschillende scenario’s.
Daarnaast zorgt het ervoor dat wijzigingen niet meer gedaan hoeven te worden in de broncode van jouw website.

Meer informatie is te vinden op de website van Google Tag Manager

Volg na de installatie onze validatie instructies om de implementatie te testen.