Validatie en Testen

Wat gebeurt er na de implementatie van de snippets

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Na het afronden van de installatie van de snippets dienen deze getest te worden om corrupte, missende of dubbele data te voorkomen. Dit zorgt ook voor snellere validatie van de implementatie.

Wat moet er worden gevalideerd?

1. Pageview en Page Ping trackers moeten worden uitgevoerd op elke pagina die de kandidaat bezoekt gedurende de candidate journey.

2. Step View Trackers (Job Description, Application Form, Application Success) moeten voldoen aan de structuur van de carriere website en jouw candidate journey.

3. Application conversion tracker moet worden uitgevoerd samen met de application success tracker.

Validatie kan gedaan worden met behulp van de Snowplow Inspector - een Chrome extensie voor het debuggen van tracker verzoeken.

Onze trackers sturen een asynchroon verzoek naar onze data verzamelaar. Deze verzoeken kunnen bekeken worden in de Snowplow Inspector voor Chrome dit kan je gebruiken om te zien welke events er uitgevoerd worden en welke data er naar ons gestuurd wordt, alsmede het valideren van de installatie zelf.

Bij een succesvolle implementatie zal je iets vergelijkbaars met onderstaande screenshot zien.

Tracking validatie verzoek uitleg

Recruitment Analytics begint pas met het verzamelen van data op het moment dat VONQ het Recruitment Analytics dashboard aanzet. Als gevolg hiervan zal het dashboard in eerste instantie leeg zijn. Dit is gedaan om test of ongeldige data in je dashboard te voorkomen.

Nadat je de validatie gedaan hebt kan je een validatie verzoek door VONQ indienen. Dit kan je doen via de Ga aan de slag pagina, door te klikken op de “Request Support” button in het platform. Onze Integratie engineers zullen bekijken of de correcte data bij ons aankomt en zullen het dashboard aanzetten als dit het geval is.