Clicks versus Bezoekers

Een uitleg van het verschil in meten tussen clicks en bezoekers

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe komt het dat het aantal bezoekers lager is dan het aantal clicks?

*Click*

Het geluid ken je, maar wat betekent een enkele click?

Onder een click verstaan we een click op een advertentie van een campagne.
Iemand klikt op een link, een button of een afbeelding die gelinkt is aan een campagne, dit registreren we als een klik op de campagne. Dit houdt niet in dat dit ook automatisch een bezoeker is. Verderop in dit artikel leggen we uit waarom dit is.

Buitenaardse bezoekers

Hoe identificeer je een echt persoon die je pagina bezoekt.

Onder een bezoeker verstaan we iemand die interactie met een getrackte pagina heeft. Deze interacties gebeuren in een of meer acties binnen een sessie. Een interactie kan verschillende dingen inhouden, denk hierbij aan het bekijken van een pagina, de tijd die doorgebracht is op een pagina, of het klikken op een button.

Waarom houden sommige mensen niet van cookies?

Wie houdt er nou niet van vers gebakken koekjes?

Een van de redenen die van invloed kunnen zijn op het fenomeen dat clicks hoger zijn dan de hoeveelheid bezoekers is dat sommige mensen tracking in zijn geheel blokkeren, en daarmee ook VONQ’s Recruitment Analytics tracking blokkeren.
In dit geval kunnen we de initiële klik op een campagne registreren, maar kunnen we deze niet linken aan een bezoeker op de website.

Robots nemen de wereld over.

Resistance is futile

Een andere reden die van invloed is op clicks die hoger zijn dan het aantal bezoekers is bot traffic. Bot traffic is niet-menselijk verkeer op een website, het zijn software applicaties die geautomatiseerde taken uitvoeren. Een voorbeeld hiervan is een Google bot die het Internet indexeert en doorzoekbaar maakt. Bots controleren alleen of deze link werkt, worden geregistreerd als click, maar worden niet geconverteerd naar een bezoeker.

De bot list (een lijst die informatie over bekende bots bijhoud) wordt continu bijgehouden om te voorkomen dat slechte bots de getallen in Recruitment Analytics teveel beïnvloeden, dit betekent niet dat zogenaamde bot traffic geen invloed heeft op de hoeveelheid clicks maar we proberen de zichtbaarheid hiervan te minimaliseren.

Sollicitanten die direct naar je vacature pagina gaan.

Niet iedereen volgt dezelfde route

Niet iedereen volgt de flow van het klikken op een campagne voordat hij of zij een interactie met je pagina aangaat. Als mensen vacatures delen met anderen, dan komt deze persoon niet binnen via een campagne link. Zij worden als bezoekers beschouwd, maar hebben nooit ‘geklikt’ en worden ook niet als zodanig geregistreerd.