Alla samlingarKom igång
Hur beställer jag lagring?
Emma avatar
Skrivet av Emma
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Först väljer du om du vill hyra ett förråd per kvm eller om du vill betala per sak.

Om du har mycket att förvara är det oftast bättre att hyra ett förråd, medan om du har färre föremål är det oftast bättre att betala per förvarad sak, eftersom du då endast betalar för den plats du använder.

Så här du går tillväga:

Betala per sak:

1. Registrera de saker du vill förvara hos oss. Om du inte hittar en lämplig kategori för det du vill förvara kan du använda kategorin "Annat".

2. När du har lagt till alla dina föremål är det dags att boka en upphämtning. Välj ett datum och en tid som passar dig, adressen där du vill att Wanda ska hämta dina saker, samt eventuella extra tjänster som t.ex. bärhjälp.

3. Innan du anger betalningsinformation och bekräftar din beställning kommer du behöva logga in eller skapa ett konto hos oss. Alla Wanda-användare får ett konto där du har en översikt över dina beställningar, saker du förvarar med mera. Du kan senare logga in och göra fler beställningar direkt från ditt konto.

4. Innan vi kommer och hämtar dina föremål måste du ta en bild av varje registrerad sak och märka dina lådor så att du har en bra översikt över dina saker i ditt Wanda-konto.

Ditt abonnemang startar först när dina saker har hämtats och har skickats till vårt lager. Förvaring och transport prissätts per sak.

Hyr ett förråd:

1. Välj den storlek på förrådet som passar dina behov bäst. Vi erbjuder förråd på 1 kvm, 3 kvm och 5 kvm. Om du behöver mer än 5 kvadratmeter förvaringsutrymme kan du boka flera upphämtningar eller kontakta vår kundtjänst för hjälp.

För att uppskatta det utrymme du behöver kan du räkna med cirka 15 flyttlådor per kvadratmeter. Våra förvaringsenheter är 2 meter höga. Om du är osäker är det bättre att räkna med lite extra utrymme, eftersom möbler ofta tar upp mer plats då de kan vara svåra att stapla.

2. Vi hämtar och transporterar dina föremål till vårt lager efter avtalad tid. Alla föremål vi hämtar kommer registreras och fotograferas så att du senare har översikt på allt du förvarar hos oss på ditt konto. När du behöver dina föremål tillbaka loggar du helt enkelt in på ditt konto och beställer hemleverans.

3. Hämtning/transport och förvaring kommer debiteras separat efter upphämtningen. Upphämtning och transport kostar 800 kr inklusive moms per påbörjad halvtimma som används vid upphämtningsplatsen. Tiden inkluderar även tid för att packa in möbler och liknande samt säkra transporten.

Innan vi kommer, kom ihåg att packa föremål som bör vara i lådor och demontera föremål som bör demonteras så att vi inte spenderar tid på detta. När du hyr en förvaringsplats hos oss är dina föremål skyddade upp till 50 000 NOK om något skulle hända.

När du inte längre behöver ditt förråd måste du avsluta prenumerationen. Du hittar alla dina prenumerationer på ditt konto under inställningar > prenumerationer. Ta kontakt med vår kundtjänst för att säga upp ett abonnemang på förråd.

Se priser och kom igång med din förvaringsbeställning här.