Alle samlingerE-mail serviceFejl
SPAM - Emails ender i spam (email-skabelon)

Ender dine mails i spam? Så tag et kig på vejledningen herunder

Opdateret over en uge siden

Hvis jeres emails ender i spam hos kunderne, er der flere forskellige ting, der skal kigges på. Nedenfor er der 10 punkter, du kan gå igennem og tjekke i forhold til dit egen setup. Se evt. også den oprindelige artikel hos No Zebra.

1. Dit domæne eller din IP er blevet blacklistet

Step nummer 1 er at tjekke, om din e-mailserver rent faktisk er blevet blacklistet. Om end sandsynligheden ikke er stor.

Det sker sjældent for etablerede virksomheder, som bruger de velkendte e-mailmarketing-systemer som Apsis, MailChimp, ActiveCampaign eller andre, men det er en god ide at tjekke for en sikkerheds skyld (Apsis er også en del af Efficy-gruppen og integrerer til webCRM, så henvend jer endelig hvis det er noget I er interesserede i).

Tjek om dit domæne, din IP-adresse eller mailserver er blacklistet på fx dette website eller på DBL Blacklist.

I samme boldgade kan det også være, at de såkaldte SPF-records (Sender Policy Framework), som er en "e-mail authentication", ikke er sat korrekt op. Det vil sige, at dit domæne ikke har “lov” til at sende fra serveren, og derfor kan markeres som spam.

Hvis du er på udkig efter noget mere specifikt omkring SPF-opsætning af hhv. Exchange/Outlook og Mailjet, kan du finde det i disse artikler:

2. Dine modtagere er stoppet med at åbne og klikke på dine mails

Gmail, Hotmail, Outlook og andre store mailudbydere bruger teknologien til at vurdere relevansen af de mails, der bliver sendt. Og relevansen vurderer de bl.a. ud fra, om modtagerne åbner, klikker og generelt interagerer med mails fra den pågældende modtager.

Så når dine modtagere interagerer mindre med dine mails, ryger de oftere i spam eller "Andre"-bakken, hvor sandsynligheden for, at de bliver læst, falder markant…

Du kan således sagtens opleve, at din mail havner i spam hos én Outlook-bruger og i indbakken hos en anden.

Netop modtagernes interaktion med dine e-mails er et af de vigtigste parametre for, om dine mails lander i indbakken eller i spam.

3. Du bruger typiske spam-ord og tegn i din emnelinje og subheader

De RIGTIGE spam-mails indeholder tit en række af de samme ord, tegn og udtryk, som mange spam-filtre er meget opmærksomme på.

Det kunne for eksempel være ”penge”, ”gratis”, ”kontanter”, ”vind”, ”din gevinst venter”, ”luksus” osv. eller $-tegn, €-tegn eller lignende.

4. Du bruger STORE BOGSTAVER og for mange udråbstegn!!!

Generelt skal store bogstaver og udråbstegn bruges med omtanke i skriftlig kommunikation, fordi de netop har potentialet til at irritere modtagerne af din mail. (Hint: Det samme gælder, hvis du angiver din mail som værende ”Vigtig” med det røde udråbstegn i fx Outlook.)

Men for spamfiltrene kan store bogstaver, for mange udråbstegn og spørgsmålstegn være en indikation på, at din mail er spam. Så minimér eller undgå dem helt.

5. Der er for stor overvægt af billeder og links, eller for lidt tekst

For mange og store billeder i forhold til mængden af tekst kan vægte negativt i din spamscore.

Du må selvfølgelig gerne have billeder med, men tænk på mængden og husk at lægge de samme links i teksten som bag billederne, så spamfilteret kan se, at der er en mening bag "galskaben".

Ligeledes kan for mange links være et tegn på spam, så gør det med måde.

6. Du mangler de basale oplysninger og mulighed for afmelding

Det SKAL være muligt at afmelde sig din e-mail. Det er som regel en integreret del af e-mailmarketing-systemer og formentlig ikke noget problem for dig.

Derudover kan kontaktinformation, link til din persondatapolitik eller til dit ”Preference Center” være en god ting, som også øger transparensen og velviljen hos modtageren.

7. Du bruger farvet og/eller formateret tekst

Mange spammails bruger farver, gentagelser, blanke linjer, formateret tekst eller mellemrum som fx T I L L Y K K E.

Eller de erstatter bogstaver med tal som fx g00gle.

Det er spamfiltrene ekstra sensitive overfor.

I forhold til farver skulle særlig rød, grøn og blå tekst efter sigende være noget, som spamfiltrene registrerer, fordi det ofte bruges til tilbud eller advarsler.

8. Skjult kode: Du har copy-pastet tabeller eller tekst med html-kode ind i din mail

Troværdigheden af din mail falder drastisk, hvis der er fejl i html-koden i skabelon, tekst eller tabeller.

Det kan for eksempel ske, hvis du kopierer indhold fra et Word-dokument over i din mail.

Derudover er der en begrænsning på, hvor meget html-kode må fylde i din mail. Hvis koden fylder mere en 100kb, kan Outlook og Gmail skære den nederste del af din mail af og i stedet lægge et link ind til resten af indholdet.

9. Du øger pludselig mængden af mails til dine modtagere

Spam kommer ofte i store mængder, og derfor reagerer mange e-mailkonti som Gmail, Hotmail, Outlook osv. på, hvis der pludselig sendes en masse mails fra en konto, som ikke normalt sender mange mails.

Det kan fx ske, hvis du har oprettet en ny e-mailliste, nyhedsbrev eller andet og venter på, at listen bliver tilpas stor, før du sender mails ud. Et godt råd er, at du altid sender en velkomstmail ud, når folk signer up, og derefter løbende sender mails til listen af modtagere, så mail-strømmen ikke pludselig ændrer frekvens.

10. Spam-test din email

Mange e-mailsystemer gør det automatisk, så det er formentlig ikke et problem for dig.

Men vil du være sikker, kan du selv køre en spam-test. Det kan du gøre her.