Brugerbestemte felter: Introduktion

Har du brug for mere viden omkring brugerbestemte felter i webCRM og hvad de kan bruges til?

Opdateret over en uge siden

Denne sektion af Konfiguration tillader dig at oprette og styre Brugerbestemte felter for hvert modul i systemet.

Du kan få adgang til Brugerbestemte felters konfiguration ved at gå til Konfiguration → Brugerbestemte felter

Du bliver bedt om at vælge en mulighed fra menuen og kan vælge det modul, du vil oprette/opdatere Brugerbestemte felter i.

Det er muligt at oprette op til 15 Brugerbestemte felter i hvert modul i webCRM (Organisationer, Personer, Aktiviteter, Møder osv.)

Derudover har du yderligere 20 Brugerbestemte felter (kaldet +felter) for hvert modul og de har nogle lidt anderledes konfigurationsmuligheder.

Opret et brugerbestemt felt

I nedenstående eksempel skal vi oprette et brugerbestemt felt til at kunne identificere, hvilke Personer i systemet, som har givet accept til at modtage vores nyhedsbrev. Her gør vi brug af et brugerbestemt felt, ved at gå til Konfiguration → Brugerbestemte felter → Personer. Som vist herunder har vi i forvejen fem brugerbestemte felter, og det er vigtigt at vi ikke overskriver eksisterende felter - derfor skal vores tjekboks til nyhedsbrevet laves i næste ledige række.

Den første kolonne vi møder er Type. Her vælger vi en tjekboks, da vi ikke har brug for flere muligheder, som for eksempel en Multivalgsliste tilbyder.

Herefter vælger vi en position for feltet, som indikerer, hvor på kontaktpersonen, vi kan finde dette felt.

Det er vigtigt at være opmærksom på de i forvejen brugte positioner, og vælge en position, som ikke er brugt i forvejen.

Jeg vælger derfor position 6 til det nye brugerbestemte felt. I Feltetiket giver vi feltet navnet Nyhedsbrev, og vælger herefter tilstanden Standard for feltet.

Gem opsætningen af det nye brugerbestemte felt, og gå til en kontaktperson i systemet, for at se din nye tjekboks til markering af Nyhedsbrev.

Fremadrettet vil du kunne filtrere på data ud fra dette brugerbestemte felt, for eksempel ved oprettelse af Oversigter, til nyhedsbrev udsendelse.