Alle samlingerForside
Ny forside: KPI paneler

Hvordan bruger du KPI panelet? Vi gennemgår panelet og kommer med praktiske eksempler på opsætning.

Opdateret over en uge siden

Virksomhedens eller afdelingens KPI'er kan nu fremvises på den nye forside med KPI paneler. Vi gennemgår herunder nogle eksempler på opsætning af KPI paneler.

På panelet får du informationer om den målværdi du har opsat. Det første procenttal i venstre side af panelet viser hvor langt mod målværdien du er i indeværende periode (en periode du selv opsætter).

Procenttallet med småt lige under viser hvad der blev opnået i den tidligere periode. I eksemplet herunder er vi altså 44% af vejen mod målværdien i indeværende periode, hvorimod i sidste periode nåede vi blot 49%.

Til højre i panelet får du vist forskellen mellem indeværende periode og sidste periode i procentpoint.

For at klæde dig godt på til brug af de nye KPI paneler, har vi herunder lavet tre eksempler på paneler.

Omsætning pr. bruger

Eksemplet herunder tager udgangspunkt i et mål for omsætningen for en given bruger i systemet.

1. I dette eksempel er det kun brugeren SOS, vi ønsker at trække data fra

2. Entitetstypen er Ordre, da det er her, omsætningen trækkes fra

3. Panelet får overskriften "Omsætning"

4. Fra entiteten Ordre er det feltet Omsætning, vi skal måle på

5. I dette tilfælde med Omsætning, kan du vælge hvilken valuta der er tale om

6. Indtast målværdien (750000)

7. Vælg perioden (uge eller måned) for dit KPI panel

OBS: Ved indtastning af talværdi i Målværdi feltet er et punktum = decimaler. Tallene opdeles ikke ved tusinder.

Nye Tilbud totalt

I det næste eksempel er der opsat et KPI for nye tilbud pr. uge, som gælder for alle brugerne i systemet tilsammen.

1. Alle brugere er her valgt, da det er samlet antal nye tilbud, målværdien er sat efter

2. Entitetstypen er i dette tilfælde på Pipeline, da det er her nye tilbud bliver oprettet

3. Panelet har fået et navn (Nye tilbud)

4. Vi trækker data fra feltet "Oprettet"

5. Vores målværdi for nye tilbud er 35

6. Perioden er her sat til pr. uge

Afsluttede supportsager

I det sidste eksempel opsætter vi et KPI panel for antallet af lukkede supportsager i systemet.

1. Da det er det totale antal lukkede supportsager, vi vil kigge på, har vi valgt alle brugere

2. Entiteten er Supportsager

3. Panelet har fået et navn (Lukkede supportsager)

4. Vi har valgt at trække data fra feltet Status på supportsagerne

5. Værdien i dette felt skal være "Lukket"

6. Vi skal lukke 10 supportsager (Målværdi)

7. Målværdien på de 10 supportsager skal nås pr. uge

Forskellen på et KPI panel og et performance board er, at performance boardet er personligt og måler kun på brugeren, der ser på det, og man kan opsætte flere værdier på samme board.

I KPI panelet kan man kun opsætte én målværdi pr panel, men til gengæld kan man opsætte for flere brugere/et team i ét panel.