Tilpassede felter: introduksjon

Trenger du mer kunnskap om tilpassede felter i webCRM og hva de kan brukes til?

Oppdatert over en uke siden

Denne seksjonen av Oppsett tillater deg å opprette og styre Tilpassede felter for hvert modul i systemet.

Du kan få adgang til Tilpassede felters konfigurasjon ved å gå til Oppsett → Tilpassede felter

Du må velge ett alternativ fra menyen og kan velge den modulen du vil opprette/oppdatere Tilpassede felter i.

Det er mulig å opprette opp til 15 Tilpassede felter i hver modul webCRM.
(Organisasjoner, Personer, Aktiviteter, Møter osv.)

Utover det har du ytterligere 20 Tilpassede felter (kalt +felter) for hvert modul og de har noen litt ulike kunfigurasjonsmuligheter.

Opprett ett tilpasset felt
I eksempelet nedenfor skal vi opprette ett tilpasset felt for å kunne identifisere hvilke personer i systemet som har gitt aksept for å motta våre nyhetsbrev.
Her går vi til Oppsett→ Tilpassede felter → Personer.
Som vist nedenfor har vi i forkant fem tilpassede felter, og det er viktig at vi ikke overskriver eksisterende felter - derfor skal vår avkrysningsboks til nyhetsbrevet lages i neste ledige rekke.

Den første kolonnen vi møter er Type. Her velger vi en avkrysningsboks, da vi ikke har bruk for flere alternativer som for eksempel en Flervalgsliste tilbyr.

Heretter velger vi en posisjon for feltet, som indikerer hvor på kontaktpersonen vi kan finne dette feltet

Det er viktig å være oppmerksom på de allerede brukte posisjonene, og velge en posisjon som ikke er brukt i forkant.

Jeg velger derfor posisjon 6 til det nye tilpassede feltet. I Feltetikett gir vi feltet navnet Nyhetsbrev, og velger heretter standardmodus for feltet.

Om du vil vite mer om de forskjellige modusene for Tilpassede felter, kan du lese vår guide her.

Lagre oppsettet av det nye tilpassede feltet, og gå til en kontaktperson i systemet for å se din nye avkrysningsboks til markering av Nyhetsbrev.

Framover vil du kunne filtrere data ut fra dette tilpassede feltet, for eksempel ved oppretting av Oversikter, til nyhetsbrev utsending.