Generell introduksjon til oversikter

En introduksjon til oversikter i webCRM

Oppdatert over en uke siden

Oversikter

Ønsker du å kunne dra forskjellige rapporter over deres data og kunne identifisere mønstre i deres kunders kjøpsatferd m.m. Så kan webCRM's oversiktsmodul være løsningen.

Nedenstående video gir deg en generell introduksjon til oversikter, og på denne spillelisten kan du se masse mer om de forskjellige funksjonene:

Oversikter tillater brukere å undersøke systemets data og detaljert analysere det.
Oversikter kan inkludere noen beregningsfunksjoner og kan gruppere og summere data. Det er mulig (med rett tilgangsnivå) å eksportere oversiktens resultater fra webCRM til Exel eller Word.

Utover det kan Oversikter brukes til å massemodifisere felter, slette enheter, opprette aktiviteter så vel som å gi statistikker, trender, produktivitet, pipeline, forventninger osv.

Når du lager en oversikt er det en rekke hensyn:

1. Hvilken enhet skal Oversikten lages for?

2. Hvilken informasjon skal oversikten vise?

3. Hvordan skal informasjonen sorteres?

4. Vil du eksportere, modifisere eller slette data?

5. Skal det være begrenset tilgang på oversikten?

1. Hvilken enhet skal oversikten lages for?

Når du oppretter en oversikt er det viktig å velge rett enhet, da dette muliggjør å sette opp de rette filtrene.

2. Hvilken informasjon skal oversikten vise?

Det er to måter å styre visningen av informasjon i en oversikt. Den første er filtrene, som man kan sette opp. I dette eksemplet har vi satt opp ett filter, slik at vi kun får vist tilbud som er før den 31-07-2022:

Den andre måten er ved å velge hvilke kolonner som skal vises i oversikten. Dette gjør man inne på selve oversikten ved å klikke på denne knappen:

Det er også mulig å skifte rekkefølgen på kolonnene ved å dra dem rundt.

3. Hvordan skal informasjonen sorteres?

Om du vil sortere etter en bestemt kolonne skal du klikke i det hvite feltet til høyre for overskriften. Etter dette vil en liten pil vises, så man kan se hvordan kolonnen er sortert:

4. Vil du eksportere, modifisere eller slette data?

Om du vil eksportere, modifisere eller slette data skal man først tillate avanserte handlinger på oversikten. Dette kan gjøres her:

Når dette er aktivert skal man inne på selve oversikten klikke på Handlinger etterfulgt av å velge det du ønsker å gjøre med dataen:

5. Skal det være Tilgangsbegrensninger på oversikten?

Om du vil sette opp tilgangsbegrensninger på oversikten kan dette gjøres her:

Hurtig tilgang til dine oversikter fra startsiden.
Du har mulighet til å hurtig komme til dine oversikter ved å klikke på denne knappen:

Her vil dine oversikter ligge oppdelt etter datatype, og de senest oppdaterte vil ligge øverst.