Automatisering: Enhet Event Trigger
Oppdatert over en uke siden

Event Trigger er en av de to triggere du kan velge mellom når du oppretter en Automatisering i webCRM.

Du kan lese vår introduksjon til funksjonen samt se hvordan du oppretter en Automatisering her

Ved bruk av Enhet Hendelse triggeren vil din Automatisering settes igang på bakgrunn av en bestemt handling i webCRM. Det betyr at du ikke trenger å bruke manuell tid på f.eks å oppdatere felter, sende notifikasjoner og emails mm.

La oss ta ett eksempel, der lederen for salgsavdelingen skal få en e-post for hver gang en ordre blir opprettet i systemet.

Ved oppretting av av Automatiseringen skal du velge Enhet Hendelse som Trigger Type, og deretter trykke på "Opprett".

Deretter ska du velge på hvilken Arrangement type, samt Entitets type triggeren skal skje fra. I dette eksempelet skal Arrangements typen være Opprett, og Entitets typen skal være Leveranse.

Etter at vi har satt opp triggeren, skal vi velge hvilken handling som skal aktivere denne triggeren. Ved å velge "Neste" får du frem ulike hendelser.

Til dette eksemplet skal vi bruke hendelsen "Betingelse", då våre betingelser er at Leveransen skal ha status som "Ny". Betingelsen får navnet "Leveranse Opprettet", og heretter blir datafeltene satt opp. Det første datafeltet er der hendelsen finner sted; i dette tilfellet er det Status feltet på Leveransen.

Kriteriet for feltet ska være "Lik", Da nye leveranser vil ha en spesifikk status ved oppretting.

Til sutt skal Treffverdien være "Ny", da dette er den statusen nye ordre vil ha i webCRM.

Etter å ha lagt til betingelsen, får vi mulighet til å velge hva som skal skje om betingelsen oppfylles (grønn markering) eller om den ikke oppfylles (rød markering). I dette eksemplet foretar vi oss ikke noe mer om betingelsen ikke er oppfylt.

Ved å trykke på det blå "+" kan vi opprette en hendelse på bakgrunn av at betingelsen (Leveranse status = Ny) Oppfylles.Her velger vi at det skal sendes en e-post.

1. Gi hendelsen ett navn

2. I oppsetningen av "Send e-post" hendelsen kan du velge hvor e-posten sendes fra. På det lille tannhjulet i dette feltet kan du velge om du vil trekke mailen fra ett Felt i systemet, eller om avsender skal være Fast.
    OBS: Avsenderen / E-post adressen du velger skal være tilkoblet webCRM.

3. Heretter skal vi velge hvem e-posten skal sendes til. Da det er salgssjefen som skal motta e-posten hver gang, kan vi velge verdien "Fast", og skrive inn e-postadressen som vist nedenfor .

4. I dette eksemplet har jeg valgt å sette den ansvarlige for ordren som kopi, slik at vedkommende også blir informert.

5. Entitets type og enhet ID genereres automatisk fra trigger oppsetningen, så dette kan vi bae la være.

6. Videre kan du opprette en e-post mal til bruk av utsendelsen. Vi har laget en mal som passer til denne automatiseringen.

Til slutt kan vi trykke på den blå Lagre knappen til høyre på skjermen, og velge å aktivere Automatiseringen ved å trykke på toggle funksjonen til venstre for lagre knappen.

Du kan lese mer om de enkelte funksjonene på hver Automatisering her.

Eksemplet ovenfor vil ved en ny ordre i systemet sende nedenstående mail ut til salgssjefen, samt den ansvarlige for Leveransen:

((Legg til bilde))