Massmodifiering

Behöver du ändra en stor mängd data i webCRM?

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Behöver du göra en massuppdatering/bulkändring av data på t.ex. dina kunder eller andra entiteter?

Det kan vara så att man vill att en viss kundgrupp ska ha samma status eller typ, eller så kanske aktiviteter behöver flyttas från en användare/ansvarig person till en annan.

Då kan du enkelt göra det med hjälp av massmodifiering i översikter i webCRM.

Massmodifiering låter dig ändra värdet i ett visst fält, på flera entiteter samtidigt. Det kan t.ex. vara ett antal kunder som måste ha en viss Status, eller måste ha en ny Ansvarig.

Alla massmodifieringar görs från en översikt. Därför lägger vi upp översikten så att du kan göra förändringen.

1. Gå till översikten som innehåller de data du vill ändra.

2. När du är i översiktens inställningar, gå till "Avancerad" som visas nedan.

3. Här måste du aktivera "Avancerade funktioner". Denna funktion aktiverar möjligheten att massmodifiera din data i översikten. Om denna inte är påslagen kommer du inte att kunna utföra ändringarna.

4. Tryck sedan på den blå knappen ”Spara” i högra hörnet, och sedan på den vita knappen ”Visa data” för att se resultatet.

5. När du ser rapporten trycker du på ”Åtgärder” på högra sidan, som visas här nedan.
Här kommer du nu att se ett alternativ som heter "Ändra". Tryck på Ändra.

6. Ett litet popup-fönster kommer att visas där du måste välja det fält du vill ändra/modifiera. I exemplet nedan måste jag byta ansvarig för mina entiteter i rapporten, och väljer därför fältet "Ansvarig".

Ett nytt fält kommer nu upp där du ska välja vad det nya värdet ska vara. I mitt fall måste den nya ansvarige vara Anders.

7. Tryck slutligen på ”Ändra” för att spara dina ändringar.

OBS: Denna åtgärd kan inte ångras!

Du kan också titta på videon nedan som visar hur man gör en massmodifiering.
(Videon är på Engelska)