Alla samlingarAdministrativ
Anpassade fält: Introduktion

Behöver du mer kunskap om användardefinierade fält i webCRM och vad de kan användas till?

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det här avsnittet av systemkonfiguration låter dig skapa och hantera anpassade fält för varje modul i systemet.

Du kan komma åt konfigurationen av anpassade fält genom att gå till systemkonfiguration Anpassade fält

Du måste välja ett alternativ från menyn och välja den modul i vilken du vill skapa/uppdatera anpassade fält.

Det är möjligt att skapa upp till 15 anpassade fält i varje modul i webCRM (Organisationer, Personer, Aktiviteter, Synkroniserade möten, etc.)

Dessutom har du ytterligare 20 anpassade fält (kallade +fält) för varje modul och de harett par olika konfigurationsalternativ.

Den första kolumnen vi möter är Typ. Här markerar vi en kryssruta, eftersom vi inte behöver fler alternativ, som till exempel en Flervalsalternativ erbjuder.

Vi väljer sedan en position för fältet som bestämmer vilken plats på kontaktpersonen som vi kan hitta detta fält.

Det är viktigt att vara uppmärksam på de tidigare använda positionerna och välja en position som inte redan har använts av något annat fält.

Jag väljer därför position 6 för det nya anvpassade fältet i detta exempel. I fältetiketten ger vi fältet namnet t.ex. Nyckelperson eller Nyhetsbrev och väljer sedan Standard läge för fältet.

Spara sedan inställningarna för det nya anpassade fältet.

Sedan kan du gå till en kontaktperson i systemet, här kan du under fliken "Fält" se din nya kryssruta till att välja Nyhetsbrev.

I framtiden kommer du att kunna filtrera data baserat på detta anpassade fält när du skapar översikter, för till exempel nyhetsbrevsdistribution.