Rapporter
Allmän introduktion till översikter

En introduktion till översikter i webCRM

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Översikter

Vill du kunna rita olika rapporter på din data och kunna identifiera mönster i dina kunders köpbeteende mm? Då kan översiktsmodul vara lösningen.

Videon nedan ger dig en allmän introduktion till översikter, och på den här spellistan kan du se mycket mer om de olika funktionerna. (Alla videor är på engelska):

Översikter tillåter användere att granska systemets data och analysera dem i detalj. Rapporter kan innehålla vissa beräkningsfunktioner och kan gruppera och summera data. Det är möjligt (med rätt användernivå) att exportera översiktens resultaten från webCRM till Excel.

Dessutom kan översikter användas för att massredigera fält, ta bort enheter, skapa aktiviteter samt göra statistik och kolla på trender, produktivitet, pipeline förväntningar, etc.

När du gör en översikt finns det ett antal överväganden:

1. För vilken datatyp måste översikten göras?

2. Vilken information ska översikten visa?

3. Hur ska informationen sorteras

4. Vill du exportera, ändre eller ta bort data?

5. Ska et finnas årkomstbegränsningar på översikten?

1. Vilken datatyp ska översikten göras för?

När du skapar en översikt är det viktig att välja rätt datatyp, då detta gör det möjlig att sätta upp rätt filter.

2. Vilken information ska översikten visa?

Det finns två sätt att kontrollera informationen i en översikt. Det första sättet är filtrera, som du kan ställa in. I det här exemplet har vi satt upp ett filter så att vi bara visar offert som är före 2022-07-31:

Det andra sättet är att välja vilka kolumner ska visas i översikten. Detta göras inom själva översikten.

Det är möjlig att ändra ordningen på kolumnerna. Detta göras genom att dra kolumnerna dit du vil ha dem.

3. Hur ska informationen sorteras?

Om du vill sortera efter en specifik kolumn klickar du i det vita fältet till höger om rubriken. Efter detta kommer en liten pil att visas så att du kan se hur kolumnen är sorterad:

4. Vill du exportera, ändre eller ta bort data?

Om du vill exportera, ändra eller ta bort data måste du först tillåta avancerade åtgärder på översikten. Detta kan göras här:

När detta är aktiverat klickar du på Åtgärder i själva översikten och väljer sedan vad du vill göra med datan:

5. Ska et finnas årkomstbegränsningar på översikten?

Om du vill sätta upp användare begränsningar på översikten kan detta göras här:

Snabb tillgång till dina översikter från startsidan.

Du har möjlighet att snabbt komma åt dina översikter genom att klicka på denna knapp:

Här kommer dina översikter att delas upp efter datatyp, och de senast uppdaterade kommer att finnas överst.