Alla samlingarDataimport
Dataimport: Steg 3 - Validera

Hur du validerar din data

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Validera din data

Följande skärm visas automatiskt:

Du måste nu välja vilka moduler du vill importera data till. Genom att bocka för modulerna väljer du de fält och alternativ du får i nästa avsnitt: "Mappa data".

I detta exempel har vi valt:

• Importera organisationer

• Importera personer

• Importera Aktiviteter

Obs: Du har möjlighet att välja Skapa endast ny. Om du markerar det här alternativet kommer datarader som du försöker importera som matchar (baserat på ett valt dubblettkriterium) data som redan finns i webCRM att ignoreras och ingen befintlig data kommer att ändras.

Obs: Om du inte väljer Skapa endast ny, kommer data i webCRM som matchar (baserat på ett valt dubblettkriterium) data i ditt ark att uppdateras där du har mappat ett fält, om arket har innehåll i det fältet.

Du kan också välja att få en e-postbekräftelse när importen är klar (import av stora mängder data kan ta lite tid).

Tillåt datalinjer med för få/många datafält

Även om du kan ha ansträngt dig för att säkerställa ren data, kan du ha vissa saknade data, t.ex. tomma fält eller för många fält i ditt ark. Om du markerar dessa rutor kommer importen att tillåta att dessa rader importeras. Om det inte finns några skåror och det finns fel i data, kommer hela raden att ignoreras.

Importbeskrivning

Vi rekommenderar att du ger importen en utförlig beskrivning, så att du i efterhand vet vad importen innehöll och så att du kan återanvända profilen. Det är användbart om du har mycket av samma typ av data som du har delat upp i flera filer, då kan du bara skapa en import och använda den inställningen på alla filer eller om det är en Dataimport du regelbundet gör för att uppdatera systemet.

Obs: Du kan gå tillbaka till den här fliken när som helst tills du startar importen och ändra dina val, men du MÅSTE klicka på Spara inställningar och validera varje gång.

Om du ändrar alternativen på fliken Validera, granska flikarna Mappa data och Skapa inställningar och fyll i ytterligare eller ändrade alternativ efter behov.

Kontakta oss slutligen om du är tveksam – du ska dock vara medveten om att hjälp med dataimport sker på konsultbasis och är betald support.