Alla samlingarDataimport
Dataimport: Steg 4 - Mappa data

Hur du mappa din data under dataimport

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Mappa dina data

Beroende på dina val under fliken Validera, finns anpassade fält som du kan mappa till under flicken Mappa data.

I vårt exempel kommer du att se:

• Organisationer

• Personer

• Aktiviteter

Vi visar nu varje importmodul.

Organisationer

I det här fallet är Organisation: Namn obligatoriskt, för att undvika dubbletter, och vi rekommenderar att du även fyller i Divisionsnamn.

Om flera rader i ditt datablad har samma organisationsnamn och samma divisionsnamn, eller inte har ett divisionsnamn, kommer de att behandlas som samma organisation och bara en kommer att skapas om du inte ändrar dina val under Skapa inställingar.

Identifiera fälten i webCRM du vill importera data till. Den nedrullningsbara pilen i varje fält visar alla kolumnrubriker från din datafil.

Listan numreras automatiskt 1, 2, 3 etc. Detta gör det lättare för dig att se eventuella kolumner du har förbisett i mappningen. I exemplet ovan kan du se att Telefon är kolumn nr 14 i databladet.

Personer

Fortsätt att scrolla ner i Mappa data listan så kommer du till alternativen för att importera personer.

Du kommer att se två obligatoriska fält; Förnamn och efternamn. Om du inte mappar dessa fält kan dataimporten inte slutföras.

Obs: Om namnen i ditt datablad finns i ett enda fält som fullständigt namn, kan du ändra importen från Förnamn/Efternamn till Fullständigt namn på fliken Skapa inställingar.

Aktiviteter

Du kan skapa aktiviteter som en del av importrutinen. Den är till exempel användbar i förhållande till cold canvas Aktiviteter på köpt data.

Med alternativen för dataimport behöver du inte skapa en massa extra data bara för att fylla i aktiviteter. Du kan ställa in att fälten ska fyllas i med samma värde för alla och distribuera dem till de Användare du har i ditt datablad.

En aktivitet skapas för varje rad, men om du inte har valt under Skapa inställingar att endast en aktivitet ska skapas per rad. Organisation.

Det är inte obligatoriskt att mappa en person eller en användare (ansvarig) till aktiviteter.

Om du inte gör detta kommer Aktiviteterna fortfarande att skapas och dyka upp på Huvudvy, men det blir inte någons ansvar och risken att Aktiviteten inte genomförs i tid kan därför vara stor. Vi rekommenderar att du tilldelar en ansvarig användare.

Obs: Kontaktpersonen på en aktivitet måste vara mappad med fullt namn, det vill säga både för- och efternamn i samma kolumn.

Obs: Du måste ange åtminstone datum, åtgärd och status för en aktivitet, annars kommer den inte att skapas.

I exemplet ovan är det bara kontakt som kommer från datafilen.

Samma värde för alla

Om du vill tvinga ett värde till ett fält kan du välja Samma värde för alla och ange önskat värde.

Om fältet är en rullgardinslista kommer du att få en lista där du kan välja ett alternativ.

Om fältet är en Kryssruta eller Flervalsalternativ kan du kryssa i där det är relevant.

Kontakta oss slutligen om du är tveksam – du ska dock vara medveten om att hjälp med dataimport sker på konsultbasis och är betald support.