Alla samlingarDataimport
Dataimport: Steg 5 - Skapa inställingar

Här kan du konfigurera hur din data ska skapas i webCRM

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Skapa inställingar

På den här fliken styr du hur importen kontrollerar för dubbletter, hur den ska hantera tomma fält, och du anger även om du vill skapa nya eller uppdatera befintliga data.

Du kan välja alternativ för varje modul du har valt att importera data till under fliken Validera.

Obs: Varje gång du gör ändringar i alternativen på flikarna Validera eller Skapa inställingar, granska fliken Mappa data och fyll i ytterligare eller ändrade mappningar efter behov.

Från skärmdumpen ovan kan du se hur parametrarna är inställda för varje modul i vårt exempel: Organisationer, Personer och Aktiviteter.

Organisationer

Du kan välja att identifiera organisationer unikt genom

• Organisations namn + divisionsnamn (standard)

• Organisation System ID

• Organisationsnamn + divisionsnamn + Område

• Alla andra anpassade fält definierade som unika under anpassade fält: Organisationer

Obs: Organisation system-ID används vanligtvis för data som exporteras från webCRM, som uppdateras utanför systemet. I så fall kommer dataimportören att uppdatera befintliga data genom att matcha med det unika ID:t.

Importläget är klart och du kan välja om du vill ignorera tomma fält eller inte.

Om du använder Dataimport för att uppdatera befintlig data i andra moduler, t.ex. Erbjudande, du ska välja Uppdatera befintligt, annars skapa

Skärmen uppdateras och frågar vilket värde du ska identifiera unikt med. Du behöver ett unikt värde i webCRM och i din datafil för att importen ska lyckas som avsett.

Kontakta oss slutligen om du är tveksam – du ska dock vara medveten om att hjälp med dataimport sker på konsultbasis och är betald support.