Alla samlingarAdministrativ
Anpassade fält - Organisationer

Läs mer om anpassade fält under modulen Organisationer

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gå till Systemkonfiguration → Anpassade fält → Organisationer. På alla moduler har du möjlighet att skapa 15 användardefinierade fält. Du kan själv ställa in fälten som kryssrutor, listor eller något helt annat.

Extra anpassade fält

På skärmen Anpassade fält: Organisationer kan du rulla ner till botten av Anpassade fält för att se en annan grupp av fält som endast är tillgängliga för organisationer.

Dessa extra fält kan användas för integration, dataimport/uppdatering, webbplatsintegration, etc.

De är konfigurerade på samma sätt som andra anpassade fält och +fält, men har olika alternativ inom fältets typ.

Obs! Alla anpassade fält på organisationer är text/numeriska.

Du måste välja vilken typ av fält du vill ha:

• Valfri

• Obligatorisk

• Unik

• Unik + Obligatorisk

Fältets tillstånd kan vara antingen Standard eller skyddat. Läs vår guide om fältens tillstånd här.

De andra alternativen för Position, Fältetikett och Instruktioner är exakt samma som vanliga anpassade fält och +fält.

Ett exempel på användningen av dessa fält är att skapa ett Unique ID-fält som innehåller Organisations-ID från ett annat system du också har dem i. Om du använder API:et för att integrera så att data synkroniseras mellan systemen måste du ha en Unique ID att matcha mot, mellan de två applikationerna.

Dessa extra anpassade fält placeras överst i organisationsvyn, ovanför vanliga anpassade fält och +fält.

Hantera dubbletter under organisationsskapandet

Om du anger ett organisationsnamn som redan finns kommer systemet att varna dig med ett meddelande högst upp på skärmen och du kommer inte att få skapa organisationen.

Som standard söker systemet efter dubbletter baserat på Organisationsnamn + Divisionsnamn (om division är aktiverad). DU kan ändra dubblettkriteriet genom att klicka på Kugghjulet uppe till höger → Systemkonfiguration → Anpassade fält → Organisationer och klicka på Dubletter längst upp på sidan.

Observera att namnet måste vara exakt detsamma för att en dubblettvarning ska visas. Om du behöver skapa två organisationer med samma namn, men olika avdelningar, kan du använda divisions- eller platsnamnet i fältet Division.

Till exempel kan du skapa ytterligare en webCRM-organisation genom att skriva UK i fältet Division. På så sätt kan du enkelt skilja mellan de två organisationerna.

Du kan till exempel ställa in systemet att dubbelkolla baserat på Organisationsnamn och Område (om område är aktiverat), så att varje område kan ha sina egna kundkort, för varje avdelning i en global organisation. Detta görs som nämnts genom att klicka på Kugghjulet uppe till höger → Systemkonfigurationer → Anpassade fält → Organisationer och klicka på Dubletter längst upp på sidan.