Dubbletthantering: Kontaktpersoner

Hantera dubbletter så att systemet förhindrar, eller tillåter er att skapa kontaktpersoner med redan existerande identisk information

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om du önskar att skapa en kontaktperson som redan existerar någonstans i systemet, dvs. Att skapa en dubblett av en kontaktperson med identiska uppgifter (t.ex. namn eller e-postadress), så kan ni bli notifierade av webCRM’s såkallade Dubbletthantering.

Exempel på när systemet varnar för en dubblett vid skapandet av en ny kontaktperson.

Detta kan ni ändra på beroende på vad ert behov är i webCRM.

Du kan ändra inställningen för hur dubbletter ska hanteras genom att gå till Systemkonfigurationer -> Anpassade fält -> Kontaktpersoner och sedan klicka på dubbletthanteringsikonen på höger sida, mellan menyraderna.

Som standard, är dubbletthanteringen inställd för att kontrollera e-post på personer.
Detta innebär att det inte är möjligt att ha två personer med samma e-post i systemet.

Tänk på att e-postadressen måste vara identisk för att dubbletthanteringen ska fungera, enligt inställningarna i detta exempel nedan:

Observera att mellan Data 1 och Data 2 fälten står det ”OCH”.

Detta innebär att om du väljer ett filter i både Data 1 och Data 2 fälten, så kommer dubbletthantering endast appliceras till kontaktpersoner där båda de valda alternativen är aktuella
.

T.ex: Om Data 1 är inställd på ”e-post” och Data 2 är inställd på ”mobiltelefon” så kommer endast kontaktpersoner som matchar båda dessa kriterium, dvs. Personer som har samma mobiltelefonnummer och e-postadress i kombination, att bli flaggade av systemet som en dubblett.

Om du önskar kunna skapa dubbletter av en person, så väljer du helt enkelt bort dessa alternativen, och lämnar fälten ”Data 1” samt ”Data 2blanka. På detta vis kommer inte systemet att varna för dubbletter vid skapandet av en kontaktperson som har identisk information till en person som redan existerar.

Glöm inte att trycka på Spara.