Dataimport: Offert-/Tillbudslinjer
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Observera: Om du har en integration till ett affärssystem bör dina offertrader automatiskt uppdateras av synkroniseringen och du bör därför inte redigera dessa.

För att göra en import på offert-/tillbudslinjer i webCRM, gå till Konfigurationer --> Anpassade fält --> Produkter och klicka på länkikonen i bildens övre högra hörn.

Klicka på pennan med texten Klistra in alla kopplade data, som visas nedan.

Klicka sedan på Ladda upp / Skriv över.

Ladda upp din CSV-fil och välj under Lägg till befintlig om filen ska skapas som nya offert-/tillbudslinjer (filen kan inte uppdatera aktuella offert-/tillbudslinjer), eller om den ska skriva över befintliga offert-/tillbudslinjer.

Observera: Överskrivning av offert-/tillbudslinjer kan inte ångras!

Om dina citatrader innehåller bokstäverna å, ä och ö rekommenderar vi att du använder UTF-8 som kod vid import. Du hittar det här alternativet i Formatinställningar.

Det är inte möjligt att lägga till ändringar i befintliga offert-/tillbudslinjer i systemet. Så om du behöver redigera offert-/tillbudslinjer bör du först exportera dessa till Excel, sedan göra ändringarna i Excel-arket och sedan importera filen igen.

För att exportera Excel-filen med alla offert-/tillbudslinjer, gå till Konfigurationer --> Anpassade fält --> Produkter och klicka på länkikonen till höger.

Klicka på pennan med texten "Lista / Redigera kopplade data".

I det högra hörnet hittar du en Excel-ikon. När du klickar på ikonen exporterar du alla offertrader från systemet till ett Excel-ark.